fbpx

Blog

Op onze blog lees je alles over zonbescherming.

Onder andere waarom het zo belangrijk is om je huid te beschermen tegen de dagelijkse UV straling.
Want niet alleen in de zomer, maar ook in de winter en herfst is er UV straling.

Elke dag krijgen we te maken met Uv straling.

Een goede Uv-bescherming helpt huidschade, huidverbranding én huidveroudering voorkomen.
En voorkomen is nog altijd het beste!

Daarom willen we iedereen informeren over wat de zon en UV stralen met je huid kunnen doen.
Neem de tijd en lees onze blog met de artikelen die jij interessant vindt.

Elke maand publiceren we weer nieuwe artikelen die te maken hebben met zonbescherming en het gezond houden van je huid.

UV straling

Benieuwd naar wat nu eigenlijk UV straling is? Lees onze artikelen en onze blog over UV-stralen, wij geven het antwoord op deze vraag.
Lees verder

Wat is UV?

Met UV stralen, bedoelt men de ultraviolette stralen. Maar wat zijn nu UV stralen? De zon geeft Ultraviolet Straling af (UV) deze UV straling bestaat uit 3 verschillende vormen,
Lees verder

Wat is zonkracht?

Zonkracht is de hoeveelheid ultraviolette straling, zonkracht heeft een index van 0 - 10. Met welke zonkracht is het raadzaam om je te beschermen met een zonbescherming?
Lees verder

Op wintersport, wat is jouw favoriete piste?

Wat is jouw favoriete afdaling? Ben je een fan van heerlijke lange tochten door het skigebied. Of ben je een grote fan van juist de kleine afdalingen die telkens weer een nieuwe uitdaging voor je vormen? Wat je ook kiest als...
Lees verder

SPF, wat is de SPF factor?

SPF, wat is de SPF factor? De SPF waarde van een zonbeschermingsproduct geeft de mate van bescherming van de huid tegen UVB stralen. Dus de SPF factor geeft aan hoe je huid wordt beschermt tegen de zon, de UVB stralen.
Lees verder

Dagcrème met SPF, is dat een goed idee?

Dagcrème met SPF is zeker een goed idee. Maar let wel, na 2 uur is de bescherming 'uitgewerkt' dus opnieuw aanbrengen van UV bescherming is noodzakelijk. Lees hier hoe je makkelijk en snel UV bescherming aanbrengt met zonnepoeder.
Lees verder

Hoe werkt zonnepoeder met SPF?

De 10 meest gestelde vragen over zonnepoeder van Sunday Brush. Een van de vragen is, hoe werkt zonnepoeder en waait het poeder niet van mijn gezicht af? Wij hebben alle vragen op een rij gezet. Lees hier alle antwoorden.
Lees verder

Waarom heb je zonbescherming nodig?

Zonbescherming is nodig om je huid te beschermen tegen de dagelijkse UV stralen. Niet alleen op zonnige dagen heb je UV stalen, maar ook op bewolkte dagen. Daarom is het verstandig...
Lees verder

Waterproof zonnebrand

De term waterproof mag niet meer worden gebruikt voor zonbescherming. De reden is simpel, zonbescherming kan je eraf wassen. Dus als je veel zweet en je veegt je gezicht af, wordt de werking van de zonbescherming minder.
Lees verder

Zonnebrand zonder oxybenzone

Oxybenzone wordt door vele experts op het gebied van zonnebrand als niet goed aangemerkt om verschillende redenen. Ben je op zoek naar zonnebrand zonder oxybenzone? Sunday Brush is een oxybenzone vrije zonnebrandcreme.
Lees verder

Zonbescherming poeder

Zonbescherming in poedervorm, dat is de nieuwe manier van zonbescherming. Maar zonbescherming in de vorm van poeder, werkt dat wel? En wat zit er in zonnepoeder van Sunday Brush?
Lees verder

Zonbescherming zonder alcohol

Sunday Brush is een zonbescherming zonder alcohol. Ook zitten in het mineraal poeder geen parabenen, geen parfum of nano deeltjes. Het zonnepoeder van Sunday Brush is bovendien is vegan en diervriendelijk.
Lees verder

Zonneallergie en de zon

Met een zonneallergie is het belangrijk je dagelijks te beschermen tegen de zon. Zonnepoeder met SPF 50 is zeer geschikt omdat het makkelijk aan te brengen is met de zelfdoserende brush. En biedt bescherming tegen UVA en UVB stralen.
Lees verder

Vitiligo

Heb je vitiligo dan is een goede zonbescherming zeer belangrijk om je huid te beschermen met een goede factor. Zonnepoeder kan een uitkomst zijn. Bijkomend voordeel voor iedereen met vitiligo is dat het zonnepoeder een tintje bevat. Dit komt omdat...
Lees verder

Zonnebrand voor de gevoelige huid gezicht

Een gevoelige huid en zonnecrème is een vaak een onprettige combinatie. Veel mensen laten zonbescherming achterwege omdat de reactie van een zonneproduct vaak meer huidproblemen geeft dan geen zonbescherming aanbrengen.
Lees verder

Interview Remko Vermeer

Interview met Remko Vermeer, oprichter van Sunday Brush. Waarom is hij Sunday Brush begonnen, de enige 100% natuurlijke zonbescherming van mineraal poeder?
Lees verder
Back to Top