776

Interview Petra over zonneallergie

Interview Petra over zonneallergie - Sunday Brush

Interview Petra over zonneallergie

10 vragen aan Petra over zonneallergie

Petra is een van de vele personen die elk jaar weer last heeft van een zonneallergie. Een veel voorkomende aandoening die zich in de lente openbaart en daarom hebben we Petra een aantal vragen gesteld over haar kijk op zonneallergie als ervaringsdeskundige.

1. Je hebt last van zonneallergie, wanneer openbaart dit zich bij jou?

Ja, helaas heb ik elk jaar weer last van zonneallergie en dit openbaart zich vaak in het voorjaar, in het begin van de zomer als de zon gaat schijnen.

2. Waar heb je last van als je zonneallergie hebt?

De huid wordt eerst rood en er ontstaan bultjes/blaasjes die heel erg jeuken. Als je krabt, wordt het eerst gevoelig, maar daarna jeukt het dubbel zo erg.

Het begint altijd eerst in mijn hals en trekt langzaam naar beneden naar mijn borst. Daarna zijn mijn armen, buik en soms ook gezicht aan de beurt.

Vroeger ging ik op m’n buik liggen als ik uitslag op m’n hals en borst had. Maar doordat ik dan ging zweten, werd de jeuk alleen maar erger.

3. Wanneer ben je erachter gekomen dat je last hebt van zonneallergie?

Op mijn 15de ben ik in het voorjaar een keer met een vriendin en haar ouders mee geweest op vakantie naar Terschelling. Het was heerlijk weer, dus we zaten op een gegeven moment lekker een tijdje in de zon (nog met een jas aan) zo warm was het ook weer niet.

‘s Avonds werden mijn handen, helemaal van mijn pols tot mijn vingers, rood met bultjes/blaasjes en begon het heel erg te jeuken. Toen ik m’n ouders belde om het te vertellen, herkende mijn ouders de symptomen en kwam ik erachter dat ik zonneallergie had.

4. Weet je waarom je zonneallergie hebt gekregen?

Ja, mijn vader heeft altijd al last gehad van zonneallergie. Ik denk dat het in de familie zit en ik het daarom ook heb.

5. Kan iedereen zonneallergie krijgen?

Helaas weet ik het antwoord op deze vraag niet, geen idee of iedereen het kan krijgen. Mijn zus lag vroeger altijd naast me in de zon en zij had nooit ergens last van. Ik heb de huid van mijn vader en mijn zus die van mijn moeder, dus dat kan een juiste verklaring zijn.

6. Heeft de zonneallergie invloed op je dagelijks leven?

Nee, gelukkig, het heeft geen invloed op m’n dagelijks leven, in ieder geval geen nadelige invloed. Ik denk dat het me bewuster maakt wat betreft het goed beschermen tegen de zon van, niet alleen mijzelf, maar vooral ook onze kinderen.

7. Wanneer gaat de zonneallergie over, of heb je er het hele jaar last van?

De zonneallergie gaat over, als de zomer (of in ieder geval het mooie weer) voorbij is. Vaak na ongeveer een week trekt het weg.

8. Wat doe je dagelijks om je zonneallergie te verminderen?

Ik gebruik dagelijks een gezichtsproduct met een zonnefactor. Soms ga ik expres even naar buiten voor een minuutje of 5 zonder crème of iets dergelijks op om mijn gezicht, om toch mijn huid ietwat te laten wennen aan de zon.

9. Gebruik je producten voor je zonneallergie?

Ja, ik gebruik speciale producten. Het enige product waar ik wel echt heel blij mee ben, is de Sunday Brush voor m’n gezicht. Sinds ik die gebruik, heb ik op m’n gezicht nog geen blaasje gehad!

Maar een perfecte zonnebrandcrème die bij mij, uitslag op m’n lichaam voorkomt, heb ik nog niet gevonden. Maar ik blijf zoeken?. Moet zeggen dat er de laatste jaren steeds meer producten op de markt lijken te komen, speciaal voor mensen met zonneallergie. Ik heb al veel van die producten geprobeerd, maar niet een ervan heeft geholpen.

10. Waar let je op bij het kiezen van deze producten?

Als ik een product koop, kijk ik of het geschikt is voor mensen met zonneallergie. Sowieso laat ik alle producten met olie, parfums en dergelijke links liggen. Helaas heb ik een keer iets met olie in het product gebruikt (toen ik niks anders voorhanden had) en toen zat ik meteen van top tot teen onder de blaasjes.

Heb je nog een tip voor iedereen die last heeft van een zonneallergie?

Bescherm jezelf goed tegen de zon, herhaal de zonbescherming elke twee uur als je buiten bent en draag UV werende kleding in de zomer om zonneallergie te helpen voorkomen.

Dankjewel Petra voor je openheid en je tijd voor dit interview om over je zonneallergie te vertellen.


Weet je niet of je last hebt van zonneallergie, maar je hebt wel de symptomen zoals een rode huid en bultjes die jeuken? Raadpleeg een huisarts en bekijk samen of het gaat om een zonneallergie.

Category: Huidproblemen

Sunday Brush - banner

Benieuwd naar Sunday Brush?

Lees hier alles over ons product.

Menu