844

Interview met Remko Vermeer

Interview met Remko Vermeer - Sunday Brush

Interview Remko Vermeer

Remko Vermeer heeft Sunday Brush ontwikkeld, lees hieronder het interview waarom hij een zonnepoeder met SPF 50 op de markt heeft gebracht. 7 vragen aan Remko Vermeer, oprichter van Sunday Brush.

1. Hoe ben je op het idee gekomen om een mineraal poeder met SPF te ontwikkelen?

Ik heb altijd al een gevoelige huid gehad en had vaak last van uitslag en een onzuivere huid. Toen in 2009 huidkanker in mijn gezicht geconstateerd werd, kreeg ik de opdracht van de dermatoloog om me altijd met een hoge factor te beschermen tegen de zon. Eigenlijk vertelde hij me dat ik iedere dag een zonnebrandcrème moest gebruiken, ook op bewolkte dagen.

Ik ben toen op zoek gegaan naar een crème die niet vettig zou zijn en waarvan ik ook geen uitslag zou krijgen. Na vele merken geprobeerd te hebben, bleek ik, ondanks de beloften op de verpakking, steeds weer een reactie te krijgen op de producten. Het resultaat was dat ik ondanks de aanbeveling van de dermatoloog toch liever geen zonnebrandcrème op m’n gezicht smeerde (en dit dus ook niet deed).

Ontdekking van mineraal poeder

Een aantal jaren geleden kwam ik in aanraking met mineraal poeder dat ook als zonbescherming kan dienen. Eerst was ik erg sceptisch, maar door het vaker te gebruiken ben ik langzaam steeds enthousiaster geworden. Het was eerst erg wennen om poeder op je gezicht te doen, zeker als man.

Maar na het aanbrengen had ik niet meer het idee dat er iets op m’n gezicht zat. Ik kreeg er geen uitslag van en het voelde zeker niet vettig aan.

Doordat, ik en mijn vrouw Nicole, zo enthousiast waren over het mineraal poeder, zijn we gaan onderzoeken hoe het poeder werkt en wat de ingrediënten zijn die zorgen voor de uv bescherming.

Na een zeer uitvoerig onderzoek hebben wij contact gezocht met een gerenommeerde cosmetica fabrikant, die gespecialiseerd is in hoogwaardige poeders en hebben we samen met hen Sunday Brush ontwikkeld.

2. Waarom heb je gekozen voor SPF 50?

Wij vonden het belangrijk om een zo hoog mogelijke bescherming te bieden en alleen met 100% natuurlijke ingrediënten te werken. Geen onnodige toevoegingen en zeker geen zgn. ‘marketing ingrediënten’ die mooi op het etiket staan, maar eigenlijks niets doen voor je huid.

Het was spannend of het ook zou lukken, maar uiteindelijk hebben we een formule gevonden, die SPF 50 bescherming biedt en die 100% natuurlijk is. We zijn met deze formule uniek in de wereld.

3. Hoeveel kleuren heeft Sunday Brush ontwikkeld?

Naast de hoge bescherming vonden we het belangrijk om het poeder zo veel mogelijk overeen te laten komen met de eigen huidskleur, zodat het niet opvalt als je het op je gezicht hebt. Daarvoor hebben we inmiddels 4 kleuren ontwikkeld, voor elke huidtint hebben we nu een Sunday Brush kleur in ons assortiment.

4. Vind je het nu nog vervelend om je dagelijks te beschermen tegen uv stralen?

Het bijkomende voordeel, naast uv bescherming, van Sunday Brush is dat het mijn huid rustiger maakt en rode vlekjes en onzuiverheden vermindert. Bovendien matteert het mijn huid. Allemaal redenen waardoor ik het erg fijn vindt om het poeder op te doen.

Ik gebruik het nu niet alleen op zonnige dagen maar ik gebruik het elke dag. Zelfs  ‘s avonds om mijn gezicht te matteren als ik ergens heen ga.

5. Is Sunday Brush ontwikkeld voor de vrouwen of ook voor de mannen?

Het product is ontwikkeld voor beiden. We zijn er ons wel van bewust dat het eerder door vrouwen gekocht zal worden dan door mannen. Maar het product is geschikt voor iedereen: mannen, vrouwen en kinderen. Inmiddels gebruiken al een aantal mannen ons product, ook omdat zij net zoals ik een onrustige huid hebben en baat hebben bij een mineraal poeder.

6. Is het niet vreemd voor een man om een poeder te gebruiken als zonbescherming?

Zeker is dat vreemd, maar ik heb veel mannen gesproken die het ook vreemd en vervelend vinden om een crème te gebruiken. Het resultaat was dat ze niets gebruiken tegen de schadelijke uv stralen. Ik denk dat als mannen het eenmaal geprobeerd hebben, ze het heel fijn vinden en wel zullen gaan gebruiken. Alleen zullen ze het waarschijnlijk stiekem in de badkamer op doen en niet op een vol terras. Over die drempel ben ik al jaren heen en poeder me in wanneer nodig.

7. Wat is het mooiste compliment dat je hebt gehad over het product?

Ik vind het bijzonder om van klanten te horen dat ze het poeder geweldig vinden om op hun gezicht te hebben. En zelfs ook van mannen zoals ik, die erg veel baat hebben van het gebruik. Omdat het naast de zonbescherming ook oneffenheden en roodheid vermindert. Ik denk dat het mooiste compliment kwam van een man die mij vertelde dat hij dankzij Sunday Brush met meer vertrouwen de deur uit ging. Dat is toch een prachtig compliment?

Met zonnige groet,
Remko Vermeer

Category: Huidproblemen

Misschien ook interessant

Sunday Brush - banner

Benieuwd naar Sunday Brush?

Lees hier alles over ons product.

Menu