912

Wat zijn pigmentvlekken en hoe voorkom je ze?

Wat zijn pigmentvlekken en hoe voorkom je ze - Sunday Brush

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn donkere plekjes op de huid die ontstaan door overproductie van melanine, een natuurlijk pigment in de huid. Dit wordt ook wel hyperpigmentatie genoemd.

Melanine zorgt voor de kleur van je huid, haren en ogen. Deze spelen een belangrijke rol in de natuurlijke bescherming van de huid tegen UV-stralen. Melanine zorgt ervoor dat de huid verkleurt door de zon.

Oorzaak van pigmentvlekken

De meest voorkomende oorzaak van het ontstaan van de vlekken is blootstelling aan zonlicht. Deze vlekken komen dan ook vaak voor op delen van de huid die het meest worden blootgesteld, zoals het gezicht en op de rug van de handen.

Pigmentvlekjes zijn ook het meest zichtbaar in de zomer, wanneer de huid verkleurt en de verschillen beter zichtbaar worden.

Wat zijn ouderdomsvlekken?

Pigmentvlekken worden ook wel ouderdomsvlekken genoemd, omdat ze vaak op oudere leeftijd ontstaan. De huid is dan veel in aanraking met de zon geweest. De gelijkmatige verdeling van melanine is dan verstoord geraakt. En veel pigmentcellen zijn beschadigd, waardoor deze plaatselijk meer verkleuren.

Hoe voorkom je pigmentvlekken?

Wil je geen (extra) pigmentvlekken meer, dan is het belangrijk om de huid gedurende het gehele jaar te beschermen tegen UV-stralen. Zo voorkom je de verkleuring van de huid en voorkom je vorming van (nieuwe) pigmentvlekken.

Bescherming UV stralen helpt tegen vorming nieuwe vlekken

Het zonnepoeder met SPF 50 van Sunday Brush zorgt voor een goede UV bescherming van de huid en daarmee tegen de vorming van (nieuwe) pigmentvlekken. Het is ideaal voor dagelijks gebruik, geen gedoe meer met (vettige) zonnecrèmes om je huid te beschermen tegen de schadelijke UV stralen. Het zonnepoeder is gemakkelijk aan te brengen en overal mee naartoe te nemen.

Het lichte zonnepoeder van Sunday Brush is verkrijgbaar in 4 verschillende huidtinten. En geeft een mooie lichte dekking, waardoor het de reeds aanwezige vlekjes helpt verbergen en zorgt voor een mooie natuurlijke teint.

Bron kennis over pigmentvlekken: Maxima MC

Lees het interview van Lilian over pigmentvlekken.

Sunday Brush - banner

Benieuwd naar Sunday Brush?

Lees hier alles over ons product.

Menu