Wat zijn pigmentvlekken?

Blogfoto Sunday Brush pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn donkere plekjes op de huid die ontstaan door overproductie van melanine, een natuurlijk pigment in de huid. Dit wordt ook wel hyperpigmentatie genoemd.

Melanine zorgt voor de kleur van je huid, haar en ogen en speelt een belangrijke rol in de natuurlijke bescherming van de huid tegen UV-stralen. Melanine zorgt ervoor dat de huid verkleurt door de zon.

Oorzaak van pigmentvlekken

Hoe ontstaan ze?

De meest voorkomende oorzaak van het ontstaan van de vlekken is blootstelling aan zonlicht. Deze vlekken komen dan ook vaak voor op delen van de huid die het meest worden blootgesteld, zoals het gezicht en op de rug van de handen.

Pigmentvlekjes zijn ook het meest zichtbaar in de zomer, wanneer de huid verkleurt en de verschillen beter zichtbaar worden.

Ouderdomsvlekken

Wat zijn ouderdomsvlekken?

Pigmentvlekken worden ook wel ouderdomsvlekken genoemd, omdat ze vaak op oudere leeftijd ontstaan. De huid is dan veel in aanraking met de zon geweest. De gelijkmatige verdeling van melanine is dan verstoord geraakt. En veel pigmentcellen zijn beschadigd, waardoor deze plaatselijk meer verkleuren.

Pigmentvlekken voorkomen

Hoe voorkom je ze?

Wil je geen (extra) pigmentvlekken meer, dan is het belangrijk om de huid gedurende het gehele jaar te beschermen tegen UV-stralen. Zo voorkom je de verkleuring van de huid en voorkom je vorming van (nieuwe) vlekken.

Camoufleren en beschermen

Pigmentvlekken verminderen

Sunday Brush zorgt voor een goede bescherming van de huid tegen de vorming van pigmentvlekken. Het is ideaal voor dagelijks gebruik, geen gedoe meer met (vettige) crèmes. Het zonnepoeder is gemakkelijk aan te brengen en overal mee naartoe te nemen.

Het lichte poeder van Sunday Brush is verkrijgbaar in 3 verschillende huidtinten. En geeft een mooie lichte dekking, waardoor het de reeds aanwezige vlekjes verbergt en zorgt voor een mooie natuurlijke teint.

Bron kennis over pigmentvlekken: Maxima MC

Foto blog bericht - Sunday Brush 100% natuurlijk

Sunday Brush mineraal poeder - SPF 50

Zonnepoeder van Sunday Brush biedt bescherming tegen UVA en UVB stralen. En is zeer geschikt voor iedereen die zich op een makkelijke manier wil beschermen tegen de (dagelijkse) schadelijke UV stralen.

Benieuwd naar Sunday Brush? Klik hier.