Zonneallergie geschikt

Zonnebrand tegen zonneallergie

Het is belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon als je last hebt van zonneallergie. Zonneallergie is een overgevoelige reactie van de huid op zonlicht. Een goede zonnebrand is zeer noodzakelijk.

Ontstaan van zonneallergie

Zonneallergie kan ontstaan op verschillende manieren, het kan komen door een chemische reactie van de huid in combinatie met blootstelling aan de zon. Bijv. door het gebruik van medicijnen. Maar een zonneallergie kan ook komen door een allergische reactie van de huid op UV stralen. Meestal gaat het om de UVA stralen.

Symptomen van zonneallergie

Wat zijn symptomen? Blaasjes en bultjes en een huid die trekt en jeukt. Dat zijn vaak de symptomen van een zonneallergie, nadat je bent blootgesteld aan de zon.

Wat te doen bij zonneallergie

Vaak verdwijnt de allergie weer na een paar dagen. Is dit niet het geval, raadpleeg dan een apotheek of dokter om uit te zoeken waar deze allergie vandaan komt.

Wat kun je zelf doen?

Zorg dat je altijd beschermd bent met een goede zonnebrand. Een zonnebrand die je beschermd tegen zowel UVA als UVB stralen. UVB stralen wordt aangegeven in SPF. UVA stralen wordt aangegeven met een logo.

Sunday Brush_UVA logo-transparant

UVA bescherming logo

 

 

 

 

 

 

 

Gebruik een Breed Spectrum zonnebrand

Wat is een breed spectrum zonnebrand?

Een breed spectrum wil zeggen dat het product bescherming biedt tegen zowel UVA als UVB stralen. Er is een verschil tussen UVA en UVB stralen. Lees hier het verschil tussen UVA en UVB stralen.

Welke zonnebrand is geschikt bij een zonneallergie?

Zorg in ieder geval voor een Breed spectrum zonnebrand die je bescherming biedt tegen de UVA en UVB stralen. Zorg daarnaast dat de zonbescherming geschikt is voor de (zeer) gevoelige huid, zodat er geen extra reactie met de huid en de zonbescherming ontstaat.

Is een zonnepoeder geschikt?

Sunday Brush is een breed spectrum zonnebrand, in de vorm van een poeder en geeft UVA en UVB bescherming met SPF 50.

Voordeel van een zonnepoeder als zonnebrand is dat het op de huid blijft liggen en geen enkele reactie geeft met de huid. Het zonnepoeder breng je makkelijk aan met de zelfdoserende brush.

Daarnaast is het zonnepoeder van Sunday Brush 100% natuurlijk, is nano vrij en bevat geen parabenen.
Dus zeer geschikt voor iedereen met een zeer gevoelige huid.

Interview met ervaringsdeskundige Petra

Petra heeft elke zomer weer last van haar zonneallergie. Lees hier het interview met Petra en hoe zij om gaat met haar zonneallergie.

Blogfoto Sunday Brush Petra over zonneallergie

 

 

 

 

 

Foto blog bericht - Sunday Brush 100% natuurlijk

Sunday Brush mineraal poeder - SPF 50

Zonnepoeder van Sunday Brush biedt bescherming tegen UVA en UVB stralen. En is zeer geschikt voor iedereen die zich op een makkelijke manier wil beschermen tegen de (dagelijkse) schadelijke UV stralen.

Benieuwd naar Sunday Brush? Klik hier.