De Maasdriehoek

Sunday Brush Interview de Maasdriehoek
Sunday Brush interview de Maasdriehoek

Publicatie in De Maasdriehoek

tekst de Maasdriehoek

Poeder beschermt Remko Vermeer tegen gevaren van de zon

BEERS | De zon was jarenlang een gevaar voor Remko Vermeer (47). Gelukkig is die tijd voorbij. Met dank aan het product dat hij samen met vrouw Nicole (44) heeft ontwikkeld. Het stel uit Beers bracht onlangs de Sunday Brush op de markt: een zelfdoserende poeder dat de huid dagelijks optimaal beschermt tegen de zon.

Door: Aileen van Tilburg

Remko is 39 als er huidkaner bij hem wordt geconstateerd. “Ik had een klein wondje in mijn gezicht dat maar niet beter wilde worden. Uiteindelijk ben ik daarmee naar de dermatoloog gegaan en daar kreeg ik te horen dat het kanker was.”

Het leven van Remko en Nicole staat op z’n kop. “Je schrikt en bovendien moet je veel maatregelen nemen om straling van de zon tot het minimum te beperken.” Om zichzelf te beschermen moet Remko zich meerdere malen per dag insmeren met zonnebrandcrème. “Vreselijk! Het plakt, je gaat ervan glimmen en het ruikt niet lekker. Ik had er echt een hekel aan”, aldus Remko.

Als zijn vrouw bij de schoonheidsspecialiste een nieuw product onder ogen krijgt, koopt ze dat voor haar man. “Het was een zonbescherming in poedervorm”, vertelt Nicole. Remko vult aan: “Ik was meteen enthousiast. Er zaten wel behoorlijk veel chemicaliën in dat product. Dat vond ik jammer. We zeiden tegen elkaar dat we er eigenlijk wat mee zouden moeten doen, maar dat kwam er niet van.”

Tot het moment dat het stel naar Maleisië verhuisd. “Ik had daar een baan gevonden, maar Remko had geen werkvisum en dus tijd genoeg”, vertelt Nicole. “Toen ben ik begonnen met de ontwikkeling van ons nieuw product”, aldus Remko.

Een grote fabrikant is enthousiast en zo begint in September 2017 het balletje te rollen. Sinds augustus van dit jaar is het product op de markt. “We hebben om te beginnen drie verschillende tinten: fair, medium en tan. We gaan het product eerst in Nederland en België op de markt brengen en daarna willen we heel graag Internationaal gaan!”, vertelt Nicole ambitieus.

Voor Remko is het product een echte uitvinding. “Het is perfect voor als je een terrasje gaat pakken, een stukje gaat fietsen of buiten gaat sporten. Dat zijn momenten waarop je normaal gesproken niet insmeert maar dat eigenlijk wel zou moeten doen. Zelfs als je niet verbrandt, heeft straling van de zon heel veel invloed. Je huid wordt er ouder van en je hebt meer kans op huidkanker.” Ook Nicole gebruikt het op dagelijkse basis. “Als ik buiten ga sporten, poeder ik behalve mijn gezicht ook mijn hals en nek.”

Ze vult aan: “Ga je echt zonnen of zwemmen, dan kun je je beter insmeren met een crème. Je kunt de brush gebruiken  op je hele lichaam, maar hij is net gemaakt voor grote oppervlakten. Hij heeft juist een heel handzaam formaat. Zo kun je ‘m overal mee naartoe nemen.”

Iedereen kan Sunday Brush gebruiken. “Voor kinderen is het ook ideaal, zij vinden het meestal niet fijn om ingesmeerd te worden”, aldus Nicole.

Het stel wil uiteraard hun product aan de man brengen, maar ook de boodschap dat dagelijkse zonbescherming het hele jaar door enorm belangrijk is. “Mensen denken vaak dat als ze niet verbranden, ze geen gevaar lopen. Dat is helaas niet het geval. Daarom is het belangrijk om je elke dag goed te beschermen, UV-straling is er namelijk altijd, ook al zie je dat niet tijdens bijvoorbeeld bewolkte dagen!”.

Vrijdag 31 Augustus wordt het product officieel gelanceerd tijdens een bijeenkomst voor genodigden bij de Rabobank in Beugen. Een bijzonder moment voor Remko en Nicole. “Dat is wel heel spannend! We hebben al diverse bestellingen, maar we hopen dat het daarna echt goed gaat lopen.”

De zelfdoserende Sunday Brush kost 49,95 euro is te bestellen via de website: sundaybrush.com.

Sunday Brush - banner

Benieuwd naar Sunday Brush?

Lees hier alles over ons product.

Menu