fbpx

De innovatieve werking van Sunday Brush

Poeder in plaats van crème

De natuurlijke mineralen Titanium Dioxide en Zinc Oxide werken als een effectieve, natuurlijke reflector van zonnestralen. Deze bieden bescherming tegen UVA en UVB stralen. Door het aanbrengen van het poeder worden zonnestralen teruggekaatst, in plaats van in de huid door te dringen.

Zinc Oxide heeft een antibacterieel effect en kan bovendien huidirritatie verminderen, vocht afstoten en de huid beschermen. Zinc Oxide wordt op grote schaal in babyproducten gebruikt en is ideaal voor de gevoelige huid.

Doordat de natuurlijke mineralen op de huid blijven liggen en niet in de huid worden opgenomen, werkt de minerale zonbescherming direct na het opbrengen.

Ingrediënten

INCI-lijst: Silica, Zinc Oxide, Titanium Dioxide, Jojoba Esters, Helianthus Annuus Seed Oil. (+/-: CI 77491, CI 77492, CI 77499).

Het verschil tussen Sunday Brush en zonnebrandcrème

In bijna alle zonnebrandcrèmes zitten chemische filters die ervoor zorgen dat de UVA en UVB stralen in de huid geabsorbeerd worden. Deze chemicaliën kunnen echter hormonen verstoren en huidallergie veroorzaken. Met name chemische filters als oxybenzone, octyl methoxycinnamate, octocrylene en avobenzone staan hierom bekend.

Sunday Brush heeft niets van dit alles en is nano-vrij, bevat geen parabenen, is veganistisch, vrij van siliconen.
Ook is de formule diervriendelijk en bevat geen parfum en is helemaal 100% natuurlijk.

Sunday Brush - Infographic minerale zonbescherming

Sunday Brush - Design

Sunday Brush 3 steps description

Sunday Brush - 100% natuurlijk

Sunday Brush SPF50 - 100% Natural
Back to Top