Blogfoto Sunday Brush 5 waardevolle tips tegen zonverbranding

5 waardevolle tips tegen zonverbranding

 

De zon is heerlijk om in te wandelen, te sporten en lekker buiten te zitten. En vooral op vakantie genieten we veel van de zon. We pakken een terrasje en bekijken de stad van de vakantiebestemming, of genieten van de natuur.

We denken daarbij niet altijd aan zonbescherming. Vaak wordt deze alleen in de ochtend opgebracht, en daarna niet meer herhaald. De zon veroorzaakt huidschade en versnelt huidveroudering en bij teveel blootstelling aan de zon zonder de juiste zonbescherming, verbrand je huid.

Het is dus belangrijk om je goed te beschermen, vooral je gezicht, hals en nek die ongemerkt veel zon krijgen. Dagelijks krijgen we veel stralen op onze huid, ook op bewolkte dagen. UVA stralen worden niet tegengehouden door de wolken en daarom is het ook belangrijk om op bewolkte dagen je te beschermen tegen de uv stralen.

Wij hebben enkele makkelijke tips voor tegen zonverbranding op een rijtje gezet, zodat jij goed beschermd bent tegen de zon.

 

Hieronder 5 waardevolle tips tegen zonverbranding en om je huid gezond te houden:

1.

Vermijd in de zomer de directe zon tussen 11.00 uur en 15.00 uur (de zon is dan op z’n sterkst).

2.

Draag tijdens zonnige dagen met felle zon, altijd een hoed of pet.

3.

Water en zand weerkaatsen de zonnestralen en geven extra sterke straling af.
Als je op of in het water bent, zorg voor voldoende dekking van zonbescherming en draag UV beschermende kleding.

4.

Zoek de schaduw op, ook parasols kunnen UV straling doorlaten dus je bent niet 100% beschermd tegen UV. Zorg dus ook onder een parasol voor de juiste zonbescherming.

5.

Herhaal regelmatig het aanbrengen van de zonbescherming, een goede stelregel is om de zonbescherming om de twee uur aan te brengen.

Zorg daarnaast altijd dat je voldoende drinkt. En bescherm jezelf met een juiste zonnefactor, ook als je al bruin bent. Je kan nog altijd verbranden.

PS vergeet ook niet om je oren, nek en decolleté tegen de zon te beschermen!

Er zijn veel redenen om de zon in te gaan, het is leuk en iedereen doet het. Alleen realiseer je wel dat je huid er schade door oploopt. Maar met een beetje kennis van de zon en enkele ‘leefregels’ kun je het hele jaar door van de zon genieten!

Meer weten over zonbescherming?

Wil je meer weten over UVA en UVB stralen en de verschillen tussen de UVA en UVB stralen?

Wil je weten wat breed spectrum zonbescherming is?

Lees hier alles over op onze Zonbeschermingspagina.

Wil je meer weten over de werking van zonbeschermingsproducten?

Of wil je weten waar SPF nu eigenlijk voor staat?

Klik hier voor meer artikelen over zonbescherming.

Geef een reactie