NOS Aantal patiënten met huidkanker blijft toenemen

Bron: NOS

Aantal patiënten met huidkanker blijft toenemen

 

De NOS publiceerde een artikel naar aanleiding van het rapport ‘Huidkanker in Nederland’ dat dinsdag 29 oktober 2019 is gepubliceerd door het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL).

Het artikel vermeld dat het aantal gevallen van huidkanker sterk blijft toenemen en dat leidt tot toenemende druk bij ziekenhuizen.

Huidkanker is de meest voorkomende kankersoort in Nederland en van alle soorten kanker stijgt het aantal gevallen huidkanker ook het snelst. 52 procent van alle gevallen van kanker betreft huidkanker. Borstkanker komt met 12 procent op de tweede plaats.

Jaarlijks komen er bijna 70.000 huidkankerpatiënten bij: gemiddeld zijn dat zo’n 900 nieuwe patiënten per ziekenhuis. De patiënten zijn vooral ouderen.

Belangrijkste oorzaak is de zon

 ‘Aantal patiënten met huidkanker blijft stijgen; druk op ziekenhuizen neemt toe’

Bron AD: ‘Aantal patiënten met huidkanker blijft stijgen; druk op ziekenhuizen neemt toe’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De belangrijkste oorzaak van huidkanker is overmatige blootstelling aan uv-straling van de zon of zonnebank.

Verder schrijft het rapport dat er een betere preventie moet komen om de stijging van huidkanker verder af te remmen. Minder blootstelling aan de zon en zonnebank en zorgvuldig gebruik van zonnebrandcrème kunnen de toename van huidkanker stoppen.

Daarom pleit het IKNL voor een nationaal plan van aanpak, dat verschillende vormen van preventie en een betere aanpak van de zorg moet omvatten. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zou hierbij een leidende rol moeten spelen.

Lees het volledige artikel van de NOS

Niet alleen de NOS schenkt aandacht aan het rapport van IKNL. Maar ook het AD, BN de Stem en NU.nl schrijven een artikel over het verschenen rapport. Zie hieronder de links naar de desbetreffende media.

BN DeStem

NU.nl

AD.nl

Ook Sunday Brush gaat haar steentje bijdrage in de vorm van voorlichting over zonbescherming.

Remko Vermeer, oprichter van Sunday Brush, weet als huidkankerpatiënt hoe belangrijk het is om je dagelijks te beschermen tegen de zon om verdere schade te voorkomen. Lees hier het interview met Remko Vermeer over waarom hij Sunday Brush heeft ontwikkeld.

Wil je op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen, volg ons dan op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Foto blog bericht - Sunday Brush 100% natuurlijk

Sunday Brush mineraal poeder - SPF 50

Zonnepoeder van Sunday Brush biedt bescherming tegen UVA en UVB stralen. En is zeer geschikt voor iedereen die zich op een makkelijke manier wil beschermen tegen de (dagelijkse) schadelijke UV stralen.

Benieuwd naar Sunday Brush? Klik hier.

Geef een reactie