Dagcrème met SPF, is dat een goed idee?

Dagcrème met SPF

Ja, een dagcrème met SPF is een goed idee. Het is altijd goed om een dagcrème met SPF aan te brengen. Niet alleen op zonnige dagen.

Huidschade, huidkanker, huidveroudering zoals rimpels, er zijn redenen genoeg om een dagcrème met een factor te gebruiken. Het aanbrengen van een dagcrème met een factor beschermt ons in ieder geval de eerste twee uren na het aanbrengen. Want, wat we ons vaak niet realiseren is dat de dagcrème met SPF niet de gehele dag zijn werking behoudt.

Dagcrème met SPF verliest werking

Alle zonbescherming moet je na 2 uur opnieuw aanbrengen, dit geldt ook voor de dagcrème met SPF. Want deze is dus ook na 2 uur al uitgewerkt, en biedt dan onvoldoende bescherming. Maar niet veel mensen brengen na 2 uur opnieuw hun dagcrème aan.

Velen zijn zich niet bewust van deze werkelijkheid en denken met de dagcrème met SPF, de hele dag beschermd te zijn tegen UV stralen. Helaas is het antwoord nee. Je bent niet de hele dag beschermd tegen de UV stralen met een dagcrème met een factor. Dit komt omdat de SPF na twee uur zijn werking verliest.

Opnieuw aanbrengen zonbescherming belangrijk

Dus is het verstandig om naast je dagcrème met een SPF , je gedurende de dag ook te beschermen met een goed zonbeschermingsproduct tegen de UV stralen.

Dit kan een zonnebrandcrème zijn, maar wist je ook dat er nu tegenwoordig ook een zonnepoeder met SPF 50 bestaat? Dan hoef je niet meer te smeren met zonnebrandcrème, het zonnepoeder kan je makkelijk aanbrengen over je dagcrème en om de twee uur herhalen. Even (bij)poederen en je bent beschermt tegen de schadelijke UV stralen.

Voordeel zonnepoeder

Bijkomend voordeel van een zonnepoeder is dat je het ook over je make-up kan aanbrengen. Sunday Brush matteert ook de huid en heeft een licht egaliserende werking. Gemakkelijk om met de zelfdoserende borstel gedurende de dag vaker op te brengen, zodat je altijd goed beschermd bent tegen UVA en de UVB stralen. Het zonnepoeder van Sunday Brush is namelijk ook een breed spectrum zonbescherming. Die zowel bescherming biedt tegen de UVA en UVB stralen, lees hier meer over de verschillen tussen UVA en UVB stralen.

Foto blog bericht - Sunday Brush 100% natuurlijk

Sunday Brush mineraal poeder - SPF 50

Zonnepoeder van Sunday Brush biedt bescherming tegen UVA en UVB stralen. En is zeer geschikt voor iedereen die zich op een makkelijke manier wil beschermen tegen de (dagelijkse) schadelijke UV stralen.

Benieuwd naar Sunday Brush? Klik hier.