Blogfoto - Sunday Brush - SPF wat is SPF?

Wat betekent de SPF factor eigenlijk?

De SPF waarde of de SPF factor van een zonbeschermingsproduct geeft de mate van bescherming van de huid tegen UVB stralen. De SPF factor geeft aan hoe je huid wordt beschermt tegen de zon, de UVB stralen. Hoe hoger de SPF factor hoe langer je beschermd bent tegen UVB stralen.

Mate van bescherming tegen UVB stralen

Uit diverse studies blijkt dat het verschil in UVB stralen tussen  SPF30 en SPF50 niet veel verschilt in mate van UVB bescherming. Zie hieronder het verschil tussen SPF 50 en SPF 30.

Verschil tussen SPF 30 en SPF 50

  • SPF 50 blokkeert 98% van de UVB stralen
  • SPF 30 blokkeert 96,7% van de UVB stralen
  • Factor 15 blokkeert 93.3% van de UVB stralen

Zoals hierboven te af te lezen is het verschil in mate van UVB bescherming tussen SPF50 en SPF30 is minder dan 2%. Dit wil zeggen dat de UVB stralen met  SPF worden geblokkeerd. Bron: huidarts.com

Een hoge SPF factor wil zeggen dat je goed beschermd bent tegen UVB stralen en daardoor huidschade en huidverbranding helpt voorkomen.

Sunday Brush SPF 50

Omdat wij als Sunday Brush het belangrijk vinden om je huid goed te beschermen, hebben we gekozen voor SPF50. De reden is simpel: je huid en met name je gezicht, goed beschermen tegen de dagelijkse, schadelijke UV stralen staat voorop. Met een goede factor van SPF50, weten we dat je huid goed wordt beschermd tegen UVB stralen. En dat vinden wij belangrijk.

Naast de UVB stralen zijn er ook de UVA stralen.

Lees hier het verschil is tussen de UVA en UVB stralen.

Foto blog bericht - Sunday Brush 100% natuurlijk

Sunday Brush mineraal poeder - SPF 50

Zonnepoeder van Sunday Brush biedt bescherming tegen UVA en UVB stralen. En is zeer geschikt voor iedereen die zich op een makkelijke manier wil beschermen tegen de (dagelijkse) schadelijke UV stralen.

Benieuwd naar Sunday Brush? Klik hier.