UV-straling

UV-straling

Wat is UV-straling eigenlijk? We lezen en horen er veel over de laatste tijd en zeker in de zomermaanden staan de beauty, lifestyle en gezondheidsbladen er vol van. Maar wat is UV-straling nu precies?

Er zijn verschillende soorten straling, UV-straling bestaat uit UVA en UVB straling. Er zijn ook nog UVC stralen, maar deze straling wordt door de atmosfeer tegengehouden. We gaan hier verder niet op in, omdat we ons daartegen niet tegen hoeven te beschermen. UVA en UVB stralen zijn belangrijk om tegen te beschermen, dagelijks.

UVA-straling

UVA-straling, ook wel UVA-stralen of uv a stralen genoemd zijn stralen van het daglicht die op onze huid schijnen. De A in UVA staat voor aging, oftewel veroudering. De zon hoeft niet te schijnen wil je UVA-straling op je huid krijgen, ook op bewolkte dagen komen de UVA-straling op je huid.

De UVA-stralen voel je niet, maar uva-stralen dringen diep door in je huid. UVA-straling zorgt ervoor dat je huid veroudert en van UVA krijg je rimpels en vlekjes en in sommige gevallen huidkanker.

Ook gaat UVA straling door (onbeschermd) glas en door kleding, dus het is goed om je dagelijks te beschermen tegen de UV straling, ook als je niet de hele dag buiten bent. Vooral je gezicht krijgt ongemerkt veel zon.

Verschil UVA en UVB

Naast de UVA-straling hebben we ook nog de UVB stralen.

Het verschil UVA en UVB, de UVB straling, de B in UVB staat voor burn, oftewel verbranding. Deze UVB stralen zijn wel voelbaar en zorgen voor verbranding van de huid en in sommige gevallen huidkanker. UVB straling gaan niet door glas of kleding.

UV bescherming

Het is dus belangrijk om je dagelijks te beschermen tegen de schadelijke UV straling, ter voorkoming van huidveroudering, verbranding en in sommige gevallen zelfs huidkanker.

Niet alleen als je op vakantie gaat, maar ook in je dagelijkse buitenactiviteiten is het raadzaam om je huid te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van UV-stralen.

Foto blog bericht - Sunday Brush 100% natuurlijk

Sunday Brush mineraal poeder - SPF 50

Zonnepoeder van Sunday Brush biedt bescherming tegen UVA en UVB stralen. En is zeer geschikt voor iedereen die zich op een makkelijke manier wil beschermen tegen de (dagelijkse) schadelijke UV stralen.

Benieuwd naar Sunday Brush? Klik hier.

Geef een reactie