Verschil UVA en UVB stralen

Iedereen weet dat UV staat voor ultraviolette straling, toch? Maar wat is nu precies het verschil tussen UVA en UVB straling? Dat is een vraag die niet iedereen zomaar kan beantwoorden. Het verschil UVA en UVB straling is het volgende;

UVA stralen zijn ultraviolette stralen die onze huid veroudert, de A staat voor de Engelse term Aging, oftewel in het Nederlands veroudering.
De B in UVB staat voor Burn, het Engelse woord voor verbranding.

A = Aging

B = Burn

UVA stralen

Verschil van UVA en UVB straling is de mate waarin de straling in de huid trekt, UVA trekt dieper de huid in en is onder andere verantwoordelijk voor de rimpels en huidplekjes die we in in ons gezicht krijgen. Om onszelf goed te beschermen tegen de UVA stralen, de UV stralen die huidveroudering veroorzaken, moeten we onze huid en met name ons gezicht, dagelijks goed beschermen. En dus niet alleen tegen zonverbranding, de zogenaamde UVB stralen.

UVB stralen

UVB stralen dringen minder diep de huid in en zijn verantwoordelijk voor het verbranden van de huid. Afhankelijk van je huidtype verbrand je snel of minder snel en ook de stand van de zon heeft te maken met hoe snel je verkleurd. Is de zon feller en ben je dichterbij de evenaar of in de bergen? Dan zal je sneller verbranden. Water, sneeuw weerkaatsen de zonnestralen en ook zal je hierdoor sneller verkleuren door de UVB stralen. Verschil UVA en UVB straling zit hem dus in hoe diep de straling in je huid doordringt.

UVC stralen

Naast de UVA en UVB stralen zijn er ook nog UVC stralen, maar UVC stralen worden door de ozonlaag tegengehouden en hebben geen invloed op onze huid en we hoeven ons hiervoor niet tegen te beschermen.

Breed spectrum

Wat is breed spectrum oftewel Broad Spectrum in het Engels?

Met breed spectrum wordt bedoeld dat het zonbeschermingsproduct zowel tegen UVA als tegen UVB stralen beschermd. De SFP (Sun Protection Factor) slaat op de UVB bescherming, tegen zonnebrand. Dus met een SPF 50 ben je met een factor van 50 beschermd tegen UVB stralen.

Meer weten over SPF en de verschillende factoren? Lees het artikel over SPF.

Sunday Brush_UVA logoUVA stralen hebben geen factor en je kan alleen zien of lezen op het product dat de zonbescherming ook tegen UVA beschermd als er een UVA logo op staat, een rondje met de tekst UVA erin. Indien dit logo op de verpakking staat beschermt het product ook tegen UVA.

Overzicht UV stralen op onze huid

  • UVA stralen veroorzaken huidveroudering zoals rimpels en huidplekjes
  • UVB stralen veroorzaken huidverbranding
  • UVC stralen worden tegengehouden door de ozonlaag
  • Breed Spectrum = Bescherming tegen UVA en UVB stralen

Sunday Brush biedt zowel bescherming tegen UVA en UVB stralen (SPF 50)

Sunday Brush SPF50 - 100% Natural

Zonnepoeder van Sunday Brush biedt bescherming tegen UVA en UVB stralen, is zeer geschikt voor iedereen die zich op een makkelijke manier wil beschermen tegen de dagelijkse schadelijke UV stralen.

Sunday Brush is:

  • 100% natuurlijk
  • Nano vrij
  • Vrij van parabenen
  • Zonder parfum
  • Zonder chemische toevoegingen

Sunday Brush is erg geschikt voor iedereen met een gevoelige huid.

Bekijk snel welke huidtint bij jou past!

Klik hier voor meer informatie over Sunday Brush

Geef een reactie