Deze blog is geschreven door Remko Vermeer, oprichter van Sunday Brush.

Wat is de beste zonnebrand?

Ik hoor me deze vraag elke keer weer stellen aan de dermatoloog, bij de apotheek of bij een huidtherapeut waar ik destijds kwam. Wat is de beste zonnebrand?

Want de opdracht van de dermatoloog was duidelijk, bescherm je elke dag goed tegen de schadelijke uv-stralen, om nog meer huidkanker helpen te voorkomen.

Beste zonnebrand gezicht

Omdat deze reden ben ik altijd op zoek geweest naar de beste zonnebrand voor mijn gezicht. Een zonnebrandcrème die niet de vervelende bijwerkingen had zoals uitslag, een vette huid of witte waas. Want daar had ik altijd last van bij het smeren van zonnebrandcrème.

Steevast was het antwoord, van de dermatoloog en de apotheker, alle zonnebrand met SPF hoger dan 30 is goed. Als je je maar beschermt met een goede factor (SPF) is het prima.

Beste zonnebrandcrème

De huidtherapeut vertelde mij vaak wat meer over de verschillende merken en de eigenschappen. Deze raadde vaak de zonnebrandcrème aan die speciaal geschikt was voor de gevoelige huid. Helaas, ook de beste zonnebrandcrème voor de gevoelige huid was niet voor mijn gezicht geschikt.

De standaard vraag aan iedereen die maar iets beroepsmatig met de huid te maken had ik altijd paraat. Wat is de beste zonnebrandcrème? Omdat ik telkens op zoek was naar een product voor mijn huid die geen irritatie veroorzaakte en ik maar niet de beste zonnebrand kon vinden die voor mij geschikt was.

Mineraal poeder met SPF

In de loop der jaren heb ik veel verschillende zonnebrand producten aangeschaft om te bekijken wat het beste bij mijn huid paste. Maar helaas, er is er geen een geweest waar ik tevreden over was, totdat ik mineraal poeder met SPF tegenkwam.

Als man is het natuurlijk een drempel om een poeder op je gezicht aan te brengen, smeren is lastig en vervelend, maar wel gebruikelijk. Maar goed, als je zoveel last hebt van zonnebrandcrème smeren, dan is het altijd waard om zonnepoeder uit te proberen. En werkt dat wel, een zonnepoeder met SPF?

Nu weet ik niet meer anders en zonbescherming in poedervorm is de uitkomst voor iedereen die niet meer wil smeren, irritatie krijgt van zonnebrandcrème.

Zonnepoeder met SPF

Dus voor mij is de beste zonnebrand een zonnepoeder met SPF, omdat mijn huid niet vettig wordt en ik toch beschermd ben tegen de zon. Een ander voordeel is dat het geen irritatie met mijn huid geeft en geen witte waas achterlaat.

Wil je het verhaal lezen waarom we Sunday Brush zijn gestart?

 

Sunday-Brush-founders

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees nu ons hele verhaal.

Geef een reactie