Logo UV

Wat is UV?

UV staat voor ultraviolet. Met UV stralen, bedoelt men de ultraviolette stralen. Maar wat zijn nu UV stralen?  De zon geeft Ultraviolet Straling af (UV) deze UV straling bestaat uit 3 verschillende vormen, UVA, UVB en UVC stralen.

UVA stralen

UVA stralen voelen we niet op onze huid, maar dringen wel diep door in de huid. UVA stralen vormen het grootste deel van de ultraviolette straling, zo’n 95%. Omdat UVA stralen zo diep in de huid doordringen zorgen zij op de lange termijn voor de rimpels en huidveroudering en kan zelfs huidkanker veroorzaken. De ouderdomsvlekjes op onze huid komen van de UVA stralen waaraan we dagelijks blootgesteld zijn.

Want de UVA-stralen gaan ook door kleding en  glas en ook op bewolkte dagen wordt de huid blootgesteld aan UVA stralen.

UVB stralen

De UVB stralen daarentegen zijn wel voelbaar en UVB stralen zijn verantwoordelijk dat je huid bruin kleurt en verbrandt als de huid te veel en te lang is blootgesteld aan de zon. UVB stralen dringen niet diep in de huid door, maar beschadigen alleen de buitenste laag van de huid. Als je verbrand bent en je huid vervelt is dat de buitenste huidlaag. UVB stralen gaan niet door glas of kleding.

UVC stralen

Naast UVA en UVB stralen zijn er ook nog UVC stralen en deze stralen worden tegengehouden door de atmosfeer en hebben geen invloed op onze huid.

UV bescherming

Om je dagelijks op een goed manier te beschermen tegen de zon is het een goede dagelijkse UV bescherming van belang. Dit kan in de vorm van een crème, lotion of een spray. Maar je kan je huid nu ook beschermen in de vorm van poeder.

Zonbescherming in poedervorm

Sunday Brush is een nieuwe innovatieve manier van zonbescherming in poedervorm, oftewel zonbeschermingspoeder. Dit zonnepoeder bestaat uit een mineraal poeder met een SPF factor van 50 die zowel tegen de UVA en UVB stralen beschermd.

Het zonnepoeder van Sunday Brush bestaat enkel uit natuurlijke ingrediënten en is dus 100% natuurlijk. En is zeer geschikt voor dagelijks gebruik, zodat we altijd beschermd zijn tegen zowel de UVB als de UVA stralen die onze huidveroudering tegengaat.

Foto blog bericht - Sunday Brush 100% natuurlijk

Sunday Brush mineraal poeder - SPF 50

Zonnepoeder van Sunday Brush biedt bescherming tegen UVA en UVB stralen. En is zeer geschikt voor iedereen die zich op een makkelijke manier wil beschermen tegen de (dagelijkse) schadelijke UV stralen.

Benieuwd naar Sunday Brush? Klik hier.