Wat is zonkracht

Wat is zonkracht?

Zonkracht is de hoeveelheid ultraviolette straling, zonkracht heeft een index van 0 – 10. Bij 0 is er geen ultraviolette straling, 10 is de maximale hoeveelheid ultraviolette straling. Bij een zonkracht van 0 – 4, een lage zonkracht, verbrandt de huid minder snel dan bij een hoge zonkracht. Een hoge zonkracht is 7 en hoger (7 – 10). In landen dichtbij de evenaar kan de zonkracht zelfs oplopen tot 15.

Zon en vitamine D

De UVB stralen van de zon verkleuren je huid en wordt je huid bruiner, je lichaam maakt vitamine D aan door de blootstelling aan UVB stralen. Dat zijn de voordelen van de zon, maar er zijn ook zeker nadelen van de zon op onze huid. Gemiddeld heeft iedereen maar 15 minuten tot 30 minuten per dag onbeschermd nodig om Vitamine D aan te maken.

Bron: https://www.kwf.nl/preventie/Zon-verstandig/Pages/zon-en-vitamine-D.aspx

Gevaren van zon op onze huid

Maar onbeschermd in de zon brengt ook gevaren met zich mee voor de gezondheid bij een lange en te lange blootstelling aan de zon. Zonder goede UV bescherming.

5 gevaren van de zonkracht op onze huid

  1. Verbranding
  2. Beschadiging van de ogen
  3. Huidveroudering
  4. Huidaandoening
  5. Huidkanker

Wanneer is de zon op zijn sterkst?

Zonsterkte, de zon is het sterkst tussen 12 en 15 uur in de middag. De zon is sterker dichtbij de evenaar en op grote hoogte zoals in de bergen, skipistes.

Zonbescherming en wintersport

In de sneeuw en op ijs weerkaatst de zon en is de zon nog sterker en moet je je nog beter beschermen tegen de zon. Op wintersport is het raadzaam om een zonbeschermingsproduct te kopen die vetter is en minder water bevat zodat je zonbescherming product op wintersport niet bevriest. Gelukkig heb je daar met Sunday Brush geen last van, omdat het poeder is en dus een ‘droge’ bescherming biedt.

Zonbescherming en watersport

Op het water heb je vaak niet door dat de zon zo hard schijnt omdat er vaak een lekker briesje waait als je vaart. Maar ook tijdens het varen is het zo belangrijk om je te beschermen tegen de UVA en UVB stralen, ook op bewolkte dagen.

De zon wordt weerkaatst in het water en is daarom de zonkracht nog sterker dan op het land. Dus omdat de zonkracht op het water sterk is, is het van belang je goed te beschermen tegen de zon, zowel tegen de UVA en UVB stralen.

Wil je weten hoe je makkelijk je huid kan beschermen tegen UVA en UVB stralen met een zonnepoeder?

Foto blog bericht - Sunday Brush 100% natuurlijk

Sunday Brush mineraal poeder - SPF 50

Zonnepoeder van Sunday Brush biedt bescherming tegen UVA en UVB stralen. En is zeer geschikt voor iedereen die zich op een makkelijke manier wil beschermen tegen de (dagelijkse) schadelijke UV stralen.

Benieuwd naar Sunday Brush? Klik hier.

Geef een reactie