489

5 tips voor een goede zonbescherming op wintersport

5 tips voor een goede zonbescherming op wintersport - Sunday Brush

Zonbescherming op wintersport

5 tips voor een goede zonbescherming op wintersport

Als je op wintersport gaat is het zeer verstandig je goed te beschermen tegen de UV stralen. De UV stralen zijn op de besneeuwde toppen zeer sterk door de hoogte. Maar ook de reflectie van de UV stralen op de sneeuw, maken de stralen twee keer zo sterk. Dus voor je huid, maar ook voor je ogen is het belangrijk te zorgen belangrijk goede zonbescherming op wintersport.

Hieronder 5 tips voor een goede zonbescherming op wintersport:

1. Zorg voor een goede skibril

Zorg voor een goede skibril met een juiste UV filter, dit staat aangegeven op de verpakking van de skibril. Min 400 UV is aan te raden om problemen met je ogen op lange termijn te voorkomen.
Lees meer over de aanschaf van een goede skibril.

2. Gebruik zonbescherming met breed spectrum

Zonbescherming heb je in verschillende vormen en merken. Breed spectrum zonbescherming is nodig om je huid te beschermen tegen zowel de UVA als UVB stralen en lang niet alle producten beschermen je tegen zowel UVA als UVB.
Lees meer over de verschillen tussen UVA en UVB stralen.

3. Gebruik een hoge factor (SPF)

Factor en SPF dat is hetzelfde, SPF betekent Sun Protection Factor, we raden aan om een hoge factor te gebruiken op wintersport. Factor 30 of hoger is goed, SPF 30 biedt meer dan 96% bescherming en factor 50 biedt meer dan 98% bescherming tegen de UVB stralen. En vergeet niet om de zonbescherming regelmatig opnieuw aan te brengen want een goede dekking is erg belangrijk.

4. Bescherm je ook op bewolkte dagen

Bewolkte dagen zijn juist de dagen dat je niet merkt dat de hoogte en de sneeuw verraderlijk zijn voor je huid. Je hebt immers toch geen zon, maar UVA stralen heb je ook op bewolkte dagen en daarvan weten we dat deze huidschade op lange termijn kunnen veroorzaken, zoals rimpels en vroegtijdige huidveroudering. UVA stralen laten zich namelijk niet door de bewolking tegenhouden.

5. Bescherm je lippen

Je lippen krijgen het ook zwaar te verduren tijdens wintersport, zorg voor een vette lippenbalsem die je regelmatig aanbrengt, zodat je lippen niet verbranden of uitdrogen.
Tip: koop een lippenbalsem met  SPF.

Bonustip

Breng de zonbescherming voldoende aan op je gezicht. Wees niet zuinig met het product en zorg voor een goede dekking. En ook zeer belangrijk, breng de zonbescherming om de twee uur (opnieuw) aan om huidverbranding en huidschade te voorkomen.

Met deze tips kun je heerlijk genieten van de wintersport!

Sunday Brush - banner

Benieuwd naar Sunday Brush?

Lees hier alles over ons product.

Menu