765

5 waardevolle tips tegen zonverbranding

5 waardevolle tips tegen zonverbranding - Sunday Brush

5 waardevolle tips tegen zonverbranding

Wij hebben enkele makkelijke tips tegen zonverbranding op een rijtje gezet, zodat jij goed beschermd bent tegen de zon deze zomer.

De zon is heerlijk om in te wandelen, te sporten en lekker buiten te zitten. En vooral op vakantie genieten we veel van de zon. We pakken een terrasje en bekijken de stad van de vakantiebestemming, of genieten van de natuur.

We denken daarbij niet altijd aan zonbescherming. Vaak wordt deze alleen in de ochtend opgebracht, en daarna niet meer herhaald. De zon veroorzaakt huidschade en versnelt huidveroudering en bij teveel blootstelling aan de zon zonder de juiste zonbescherming, verbrand je huid.

Want het is belangrijk om je goed te beschermen, vooral je gezicht, hals en nek krijgen ongemerkt veel zon. Dagelijks krijgen we veel UV stralen op onze huid, ook op bewolkte dagen. UVA stralen worden niet tegengehouden door de wolken en daarom is het ook belangrijk om op bewolkte dagen je te beschermen tegen de uv stralen.

Hieronder de 5 tips tegen zonverbranding en om je huid gezond te houden:

1. Vermijd de zon tussen 11.00 – 15.00 uur

Vermijd in de zomer de directe zon tussen 11.00 uur en 15.00 uur, de zon is dan op z’n sterkst. Vooral in de zomer zijn de UV stralen erg sterk, het is niet voor niets dat ze in de landen rondom de Mediterraanse zee een siësta hebben ingevoerd tijdens deze heetste uren van de dag.

2. Draag altijd een hoed of pet

Draag tijdens zonnige dagen met felle zon, altijd een hoed of pet. Want niet alleen bescherm je je gezicht tegen de UV stralen, maar ook je nek bescherm je beter door het dragen van een hoed. Draag je liever een pet, dan is het verstandig om een blouse of poloshirt te dragen, welke je nek meer bescherming biedt dan een t-shirt.

3. Weerkaatsen van UV stralen op zand en water

Als je op het strand bent of op het water, wees dan extra bedacht op de sterkte van de UV stralen. Want zand en water weerkaatsen de zonnestralen en geven extra sterke straling af. Het dragen van UV beschermende kleding kan een uitkomst zijn.

4. Bescherm jezelf ook onder een parasol

Zoek de schaduw op, ook parasols kunnen UV straling doorlaten, dus je bent niet 100% beschermd tegen UV. Zorg dus ook onder een parasol voor de juiste zonbescherming. Zeker als je niet weet of de parasol UV proof is.

5. Breng je zonbescherming om de 2 uur aan tegen zonverbranding

Herhaal regelmatig het aanbrengen van de zonbescherming. Een goede stelregel is om de zonbescherming om de twee uur aan te brengen.

Zorg daarnaast altijd dat je voldoende drinkt. En bescherm jezelf met een juiste zonnefactor, ook als je al bruin bent. Je kan nog altijd verbranden. Lees hier alles over SPF factor.

PS vergeet ook niet om je oren, nek en decolleté tegen zonverbranding te beschermen!

Sunday Brush - banner

Benieuwd naar Sunday Brush?

Lees hier alles over ons product.

Menu