869

Kan je verbranden achter glas?

Kan je verbranden achter glas - Sunday Brush

Kan je verbranden achter glas?

Een kort en krachtig nee is hier van toepassing. Wees gerust als je dus veel in de auto zit, in je serre of op je werkplek met veel ramen. Je kan niet verbranden achter glas. Maar lees even verder wat er wél met je huid kan gebeuren.

UVB stralen worden gefilterd

De UVB stralen die verantwoordelijk zijn voor de verbranding van je huid. (UVB = de B staat voor Burn), worden door het glas of ruit gefilterd. Dus als je een werkplek hebt dichtbij een raam of je zit veel in de auto achter glas, kan je niet verbranden.

Bescherming tegen UVA stralen belangrijk

Maar helaas kan je huid wel schade oplopen. Want enkel 50% van de UVA straling wordt tegengehouden door het glas. De A in UVA staat voor aging, en een teveel aan UVA straling werkt huidveroudering en zelfs huidkanker in de hand.

Zowel dus op kantoor als in de auto kan je huid beschadigen en sneller verouderen, en rimpels veroorzaken. Ook als je dus niet vol in de zon zit, maar veel in de auto of achter glas is het dus verstandig om ook je huid tegen UVA straling te beschermen.

Tegenwoordig zijn de voorruiten van de auto steeds beter ontwikkeld en houden steeds meer UVA straling tegen, maar dit geldt niet voor de zijruiten of de achterruit van de auto.

Piloten gebruiken altijd zonbescherming

Piloten zijn zich bewust van de gevaren van UV straling op hun huid. Hun huid wordt voor lange tijd blootgesteld aan UV straling en de hoogte maakt de UV straling veel sterker. Piloten gebruiken daarom ook altijd zonbescherming om ervoor te zorgen dat hun huid door de zonkracht in combinatie met de grote hoogte tegen UV straling wordt beschermd.

Lees waarom je altijd zonnebrand moet dragen in het vliegtuig

Breed spectrum zonbescherming

Omdat bescherming achter glas moet met name bescherming moet bieden tegen UVA straling, is het verstandig daarop te letten bij het kopen van een zonbescherming.

Op de verpakking moet specifiek vermeld staan dat de zonbescherming ook tegen UVA stralen bescherming biedt. Dit wordt aangeduid met een logo. Een zonbescherming met UVA en UVB bescherming wordt een breed spectrum zonbescherming genoemd. UVB wordt aangeduid met een SPF factor.

Bron: HLN.nl

Sunday Brush - banner

Benieuwd naar Sunday Brush?

Lees hier alles over ons product.

Menu