816

Wat is de beste zonnebrand?

Wat is de beste zonnebrand - Sunday Brush

Deze blog is geschreven door Remko Vermeer, oprichter van Sunday Brush.

Wat is de beste zonnebrand?

Ik hoor me deze vraag elke keer weer stellen aan de dermatoloog, bij de apotheek of bij een huidtherapeut waar ik destijds kwam. Wat is de beste zonnebrand?

Want de opdracht van de dermatoloog was duidelijk, bescherm je elke dag goed tegen de schadelijke uv-stralen, om nog meer plekjes van huidkanker te helpen voorkomen.

Beste zonnebrand gezicht

Om deze reden ben ik altijd op zoek geweest naar de beste zonnebrand voor mijn gezicht. Een zonnebrandcrème die niet de vervelende bijwerkingen had zoals uitslag, een vette huid of witte waas. Want daar had ik altijd last van bij het smeren van zonnebrandcrème.

Steevast was het antwoord, van de dermatoloog én de apotheker, alle zonnebrand met SPF hoger dan 30 is goed. Als je je maar beschermt met een goede factor (SPF) is het prima. Helaas was dat voor mij niet het antwoord wat ik wilde horen omdat ik nogal een gevoelige huid heb.

Beste zonnebrandcrème

De huidtherapeut vertelde mij gelukkig vaak wat meer over de verschillende merken en de eigenschappen. Deze raadde mij de zonnebrandcrème aan die speciaal geschikt was voor de gevoelige huid. Helaas, ook de beste zonnebrandcrème voor de gevoelige huid was niet voor mijn gezicht geschikt. Ik kreeg er een reactie op mijn gezicht van en vaak uitslag na gebruik.

Daarom elke keer maar weer, de standaard vraag had ik altijd paraat voor iedereen die maar iets beroepsmatig met de huid te maken had. Wat is de beste zonnebrandcrème? Omdat ik telkens op zoek was naar een product voor mijn huid die geen irritatie veroorzaakte en ik maar niet de beste zonnebrand kon vinden die voor mij geschikt was.

Mineraal poeder met SPF

In de loop der jaren heb ik veel verschillende zonnebrand producten aangeschaft om te bekijken wat het beste bij mijn huid paste. Maar helaas, er is er geen enkele geweest waar ik tevreden over was, totdat ik mineraal poeder met SPF tegenkwam.

Als man is het natuurlijk een drempel om een poeder op je gezicht aan te brengen, smeren is lastig en vervelend, maar wel gebruikelijk. Maar goed, als je zoveel last hebt van zonnebrandcrème smeren, dan is het altijd waard om zonnepoeder uit te proberen. En werkt dat wel, een zonnepoeder met SPF was een van mijn eerste vragen?

Nu weet ik niet meer anders en zonbescherming in poedervorm is de uitkomst voor iedereen die niet meer wil smeren, irritatie krijgt van zonnebrandcrème.

Zonnepoeder met SPF

Dus voor mij is de beste zonnebrand een zonnepoeder met SPF, omdat mijn huid niet vettig wordt, ik geen uitslag krijg en ik toch beschermd goed tegen de zon ben beschermd. Een ander voordeel is dat het zeer makkelijk aan te brengen is met de zelfdoserende brush  en geen witte waas achterlaat, maar juist een egaliserende werking heeft.

Wil je ons verhaal lezen waarom we Sunday Brush zijn gestart?

Lees hier over het ontstaan van Sunday Brush

Category: Zonbescherming

Sunday Brush - banner

Benieuwd naar Sunday Brush?

Lees hier alles over ons product.

Menu