764

Wat is UV?

Wat is UV - Sunday Brush

Wat is UV?

UV staat voor ultraviolet. Met UV stralen, bedoelt men de ultraviolette stralen die er dagelijks zijn. Maar wat zijn UV stralen?

De zon geeft Ultraviolet Straling af (UV) deze UV straling bestaat uit 3 verschillende vormen, UVA, UVB en UVC stralen.

UVA stralen

UVA stralen voelen we niet op onze huid, maar dringen wel diep door in de huid. De UVA stralen vormen het grootste deel van de ultraviolette straling, zo’n 95%. Omdat UVA stralen zo diep in de huid doordringen zorgen zij op de lange termijn voor de rimpels en huidveroudering en kunnen zelfs huidkanker veroorzaken. De ouderdomsvlekjes op onze huid komen van de UVA straling, waaraan we dagelijks blootgesteld zijn.

UVA-stralen gaan ook door kleding en  glas en ook op bewolkte dagen wordt de huid blootgesteld aan UVA straling.

UVB stralen

De UVB stralen daarentegen zijn wel voelbaar en UVB stralen zijn verantwoordelijk dat je huid bruin kleurt en verbrandt als de huid te veel en te lang is blootgesteld aan de zon. UVB stralen dringen niet diep in de huid door, maar beschadigen alleen de buitenste laag van de huid. Als je verbrand bent en je huid vervelt is dat de buitenste huidlaag. UVB stralen gaan niet door glas of kleding.

UVC stralen

Er zijn, naast UVA en UVB stralen, ook nog UVC stralen en deze stralen worden tegengehouden door de atmosfeer en hebben geen invloed op onze huid.

Blogpost Sunday Brush UVA en UVB logo

Er is enkel één logo om aan te geven of het zonneproduct de bescherming biedt tegen UVA en UVB. Enkel het UVA logo geeft aan dat het product tegen UVA beschermd. Bescherming tegen UVB wordt aangegeven met de SPF factor, hoe hoger de factor, des te meer UVB bescherming tegen verbranding.

Het logo van UVB, zoals hierboven wordt aangegeven wordt steeds meer op producten weergeven, om duidelijk te maken dat het product ook tegen UVB beschermd. Indien het zonneproduct beschermd tegen zowel de UVA als de UVB stralen wordt dit een breed spectrum zonbescherming genoemd.

Lees hier alles over de SPF factor en de mate van bescherming tegen de zon.

Dagelijkse UV bescherming

Om je dagelijks op een goed manier te beschermen tegen de zon is het een goede dagelijkse UV bescherming van belang. Dit kan in de vorm van een crème, lotion of een spray. Maar je kan je huid nu ook beschermen in de vorm van poeder met SPF.

Zonbescherming in poedervorm

Sunday Brush is een nieuwe innovatieve manier van zonbescherming in poedervorm, oftewel zonbeschermingspoeder. Het zonnepoeder bestaat uit een mineraal poeder met een SPF factor van 50, die zowel tegen de UVA en UVB stralen beschermd.

Het zonnepoeder van Sunday Brush bestaat enkel uit natuurlijke ingrediënten en is een 100% natuurlijke formule. En is zeer geschikt voor dagelijks gebruik, zodat we altijd beschermd zijn tegen zowel de UVB als de UVA stralen die onze huidveroudering tegengaat.

Sunday Brush - banner

Benieuwd naar Sunday Brush?

Lees hier alles over ons product.

Menu