Meest gestelde vragen over zonnepoeder met SPF

De meest gestelde vragen over zonnepoeder

Afgelopen jaar hebben we veel nieuwe klanten mogen begroeten. We hebben veel vragen over zonnepoeder en het gebruik daarvan gekregen. Want zonnepoeder is een nieuwe manier van zonbescherming en (lang) nog niet iedereen kent deze manier van UV-bescherming, Daarom hebben we een lijst opgesteld van de meest gestelde vragen over zonnepoeder, wellicht staat jou vraag er ook bij?

1. Wat is zonnepoeder?

Zonnepoeder van Sunday Brush is een mineraal poeder met SPF. Zonnepoeder breng je aan op je gezicht met de zelfdoserende brush en biedt op deze manier bescherming tegen de zon.

2. Kan een poeder bescherming bieden tegen de zon?

Ja, zonnepoeder van Sunday Brush bevat de ingrediënten Titanium dioxide en Zinkoxide. Deze twee ingrediënten zorgen in combinatie voor de bescherming tegen UVA en UVB stralen, doordat ze een reflecterende werking hebben.

3. Hoe weet ik of het zonnepoeder de bescherming biedt die erop staat?

Het zonnepoeder van Sunday Brush is uitvoering getest in een gecertificeerd laboratorium op de SPF factor. Doordat het zonnepoeder een hoge concentratie Titanium dioxide en Zinkoxide bevat, biedt  het zonnepoeder van Sunday Brush SPF 50. (Factor 50). Het zonnepoeder biedt bovendien ook een optimale bescherming tegen de UVA stralen en het poeder is als zeer waterbestendig uit de test gekomen.

4. Hoe breng je zonnepoeder aan op je gezicht?

Zonnepoeder van Sunday Brush breng je heel gemakkelijk aan met de zelfdoserende brush. De brush verdeelt de poeder gelijkmatig over je gezicht door het maken van ronddraaiende bewegingen met de brush. Ook is de Sunday Brush geschikt voor het aanbrengen van de zonbescherming in je hals en nek en op een kalende hoofdhuid. Zie hier hoe je Sunday Brush aanbrengt op je gezicht.

5. Hoe weet ik of mijn gezicht goed is beschermd tegen de zon?

Wij raden al onze klanten aan om ronddraaiende bewegingen te maken met de brush over de te beschermen delen van het gezicht en dit vaker te herhalen. Zeker met een sterkte zonkracht raden we aan om het gezicht vaker te ‘poederen’ met Sunday Brush en om de twee uur te herhalen.

Ben je niet zeker of alles met poeder bedekt is? Maak dan een extra rondje (of twee) over je gezicht, zodat je zeker weet dat je bent beschermd. Door Sunday Brush vaker te gebruiken krijg je meer ervaring met zonnepoeder en wordt het steeds makkelijker in gebruik.

6. Waait het zonnepoeder van mijn gezicht af?

Nee, het zonnepoeder kan niet van je gezicht afwaaien. iedere persoon heeft huidvet op zijn gezicht, het zonnepoeder ‘hecht’ aan het huidvet en zo blijft het op je gezicht ‘plakken’. Dus ook met sterke windkracht kan je Sunday Brush aanbrengen.

7. Moet ik zonnepoeder elke twee uur aanbrengen?

Wij raden aan om als je veel buiten bent en de zonkracht sterk is, het zonnepoeder elke twee uur opnieuw aan te brengen. Vooral ook omdat Sunday Brush heel makkelijk is aan te brengen met de zelfdoserende brush.

8. Krijg ik een ‘poederig’ gezicht van zonnepoeder?

Nee, van Sunday Brush krijg je geen poederig of ‘cakey gezicht. Sunday Brush is een heel fijn poeder, ontwikkeld door een gerenommeerde cosmetica fabrikant in verschillende huidtinten. Het zonnepoeder is zo ontwikkeld dat je de poeder niet op het gezicht ‘ziet zitten’. Dus ook zeer geschikt voor iedereen die weinig tot geen make up gebruikt en ook ideaal voor mannen.

9. Kan ik zonnepoeder over mijn make up aanbrengen?

Ja, zonnepoeder van Sunday Brush kan je gewoon over je make up aanbrengen. Je kunt je dagelijkse verzorgingsroutine van je huid aanhouden zoals normaal. Ook als je een dagcrème met SPF gebruikt is dat helemaal prima. Daarna breng je (als je naar buiten gaat), of later op de dag als de UV bescherming van je dagcrème is uitgewerkt (na twee uur), zonnepoeder van Sunday Brush aan.

10. Hoe lang doe je met een Sunday Brush?

Als je Sunday Brush elke dag intensief gebruikt (en om de 2 uur aanbrengt) doe je minimaal 3 tot 4 maanden met een Sunday Brush. Wij vinden het belangrijk een goede bescherming te bieden, dus zorg voor voldoende dekking!

11. Waarom is Sunday Brush alleen in SPF50 te verkrijgen?

We hebben gekozen om Sunday Brush enkel met SPF50 te ontwikkelen, dit omdat we de hoogste bescherming willen bieden tegen UVA en UVB stralen. Daarnaast is het zo, dat tussen een SPF 30 en SPF 50 (factor 30 en factor 50) een minimaal verschil zit. Wil je meer weten over wat SPF is? Lees dan hier verder.

12. Ik krijg mijn Sunday Brush niet geactiveerd.

Dit komt wel vaker voor en is een terugkerende vraag. We hebben onze Sunday Brush goed beschermd tegen het vervoeren via de post. Daarom hebben we een elastiekje om de Sunday Brush haren aangebracht. Het poeder blijft dan goed op de plek tijdens het vervoeren, hierdoor is de activering soms wat lastiger.

Daarom raden we aan om het poeder in de Sunday Brush een ‘zetje’ te geven. Dit kan je heel makkelijk doen door de Sunday Brush in de ene hand te houden en daarmee op de andere te ‘slaan’ zodat het poeder door de Brush haren naar buiten ‘schiet’ en de Sunday Brush wordt geactiveerd.

Bekijk het activatie filmpje

13. Kan ik mijn hele lichaam ‘inpoederen’ met Sunday Brush?

Ja, dat kan, alleen ben je lang bezig (!?) en is onze borstel niet zo goed geschikt voor grote oppervlakten. Sunday Brush is speciaal ontwikkeld om je gezicht, hals en nek op een makkelijke manier te beschermen tegen de dagelijkse UV stralen.

14. Wat is het verschil tussen zonnecrème en zonnepoeder van Sunday Brush?

Zonnepoeder geeft geen plakkerig gezicht of geen witte waas. Je hoeft na het aanbrengen je handen niet meer te wassen en zonnepoeder werkt direct na het aanbrengen.

Zonnecrème wordt geabsorbeerd door de huid, zonnepoeder blijft op de huid liggen en geeft geen enkele reactie met de huid.

15. Hoe weet ik welke huidtint het beste bij mijn huid past?

Veel mensen zijn niet bekend met de ondertoon van hun huid. De ondertoon is namelijk bepalend voor de te kiezen huidtint. Medium is voor de gele ondertoon, Tan is voor iedereen met een rode ondertoon en de kleur Fair is voor iedereen met een zeer lichte witte huid.

Om samen met de klant de ondertoon te bepalen vragen we om een foto te sturen, zodat we met onze kennis makkelijk een advies kunnen geven. We  hebben het afgelopen jaar voor veel klanten met succes een persoonlijk advies kunnen geven.

Wil jij ook een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!

Stel jouw vraag en ontvang direct antwoord

Heb je andere vragen die niet bij de meest gestelde vragen staan over zonnepoeder?
Stel ons jouw vragen over zonnepoeder per email of Whatsapp en ontvang direct antwoord.

Foto blog bericht - Sunday Brush 100% natuurlijk

Sunday Brush mineraal poeder - SPF 50

Zonnepoeder van Sunday Brush biedt bescherming tegen UVA en UVB stralen. En is zeer geschikt voor iedereen die zich op een makkelijke manier wil beschermen tegen de (dagelijkse) schadelijke UV stralen.

Benieuwd naar Sunday Brush? Klik hier.

Geef een reactie