Meest gestelde vragen over zonnepoeder met SPF

De 10 meest gestelde vragen over zonnepoeder van Sunday Brush

1. Wat is zonnepoeder en hoe werkt het?

Zonnepoeder van Sunday Brush is een poeder met o.a. de ingrediënten Titanium dioxide en Zinkoxide. In combinatie zorgen zij voor de bescherming tegen UVA en UVB stralen doordat ze een reflecterende werking hebben. Zonnepoeder met SPF breng je aan op je gezicht en biedt op deze manier bescherming tegen de zon.

2. Wat is een breed spectrum zonnepoeder?

Zonnepoeder van Sunday Brush is op basis van mineralen en bestaat alleen uit 100% natuurlijke ingrediënten. Sunday Brush beschermd met factor 50 (SPF 50) tegen huidverbranding en is een breed spectrum zonnepoeder. Dat wil zeggen dat naast de bescherming van UVB stralen, Sunday Brush ook bescherming biedt tegen UVA stralen. UVA stralen zorgen voor huidveroudering zoals rimpels.

3. Kan een zonnepoeder wel de bescherming bieden tegen de UV stralen?

Ja, door de reflecterende werking van de mineralen in het zonnepoeder van Sunday Brush beschermt het je tegen de UVA en UVB stralen. Het poeder is uitvoering getest op de SPF factor (SPF50) en waterbestendigheid (Very water resistent). Ook is het poeder dermatologisch getest en geeft het geen reactie met de huid. Het zonnepoeder biedt een optimale bescherming tegen de UV stralen.

4. Hoe breng je zonnepoeder aan?

Zonnepoeder van Sunday Brush breng je heel gemakkelijk aan met de zelfdoserende brush. De brush verdeelt de poeder gelijkmatig over je gezicht door het maken van ronddraaiende bewegingen met de brush. Ook is de Sunday Brush geschikt voor het aanbrengen van de zonbescherming in je hals en nek en op een kalende hoofdhuid.

5. Waait het zonnepoeder niet van mijn gezicht af?

Zonnepoeder waait niet van je gezicht af. Iedereen heeft huidvet op zijn gezicht, het poeder blijft op je huid liggen doordat het zich hecht aan het huidvet en zo blijft het op je gezicht ‘plakken’.

6. Moet ik zonnepoeder elke twee uur aanbrengen?

Wij raden aan om indien je veel blootgesteld bent aan UV stralen, de UV bescherming elke twee uur opnieuw aan te brengen. Vooral ook omdat Sunday Brush heel makkelijk is aan te brengen met de zelfdoserende brush.

7. Krijg ik een poeder of poederig gezicht van zonnepoeder?

Nee, van Sunday Brush krijg je geen poederig of ‘cakey‘ gezicht. Sunday Brush is een heel fijn poeder, ontwikkeld door een gerenommeerde cosmetica fabrikant en zo ontwikkeld dat je de poeder niet op het gezicht ziet zitten. Dus ook zeer geschikt voor iedereen die weinig tot geen make up gebruikt en ook voor mannen en kinderen.

8. Kan ik zonnepoeder over mijn make up aanbrengen?

Ja, zonnepoeder van Sunday Brush kan je gewoon over je make up aanbrengen. Je kunt je dagelijkse verzorgingsroutine van je huid aanhouden zoals normaal. Dus ook een dagcrème met SPF is prima, net zoals je foundation. Deze kan je allemaal aanbrengen. Daarna als je naar buiten gaat, of later op de dag als je UV bescherming van je dagcrème is uitgewerkt (na twee uur). Breng je Sunday Brush aan.

9. Waarom is Sunday Brush alleen in SPF50 te verkrijgen?

We hebben gekozen om Sunday Brush met SPF50 te ontwikkelen, dit omdat we de hoogste bescherming willen bieden tegen UVA en UVB stralen. Daarnaast is het zo, dat tussen een SPF 30 en SPF 50 (factor 30 en factor 50) een minimaal verschil zit. Lees hier alles over SPF, wat is de SPF factor?

10. Hoe lang doe je met een Sunday Brush?

Als je Sunday Brush elke dag intensief gebruikt (om de 2 uur aanbrengt) doe je minimaal 3 maanden met een Sunday Brush. Wij vinden het belangrijk een goede bescherming te bieden, dus zorg voor voldoende dekking!

Foto blog bericht - Sunday Brush 100% natuurlijk

Sunday Brush mineraal poeder - SPF 50

Het mineraal poeder van Sunday Brush biedt bescherming tegen UVA en UVB stralen. En is zeer geschikt voor iedereen die zich op een makkelijke manier wil beschermen tegen de (dagelijkse) schadelijke UV stralen.

Benieuwd naar Sunday Brush? Klik hier.