Vraag van de maand

 

Januari

Wat is het verschil tussen minerale en chemische zonbescherming?

 

1. Blokkeert UV stralen

Het grote verschil tussen een minerale en chemische zonbescherming is dat minerale zonbescherming een fysieke zonbescherming is, die de uv stralen blokkeert en reflecteert. Chemische zonbescherming trekt in de huid en absorbeert de zonnestralen en brokkelt deze af.

2. Werkt direct

Minerale zonbescherming werkt direct, terwijl chemische zonbescherming eerst moeten worden opgenomen in je huid, voordat het bescherming kan bieden. Zoals hieronder in de infographic is aangegeven.

3. Geen enkele reactie met de huid

Minerale zonbescherming in poedervorm, zoals zonnepoeder van Sunday Brush,  blijft op je huid liggen en geeft geen enkele reactie met de huid. En maakt het zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid en iedereen die een hekel heeft aan smeren met vette zonnecrème.

Infographic - minerale zonbescherming vs chemische zonbescherming

Februari

Wat maakt Sunday Brush zo geschikt voor de wintersport?

De 5 voordelen van Sunday Brush op wintersport

 

1. Geen water

Sunday Brush bevat geen water, enkel mineraal poeder en om deze reden kan de zonbescherming ook niet bevriezen tijdens de wintersport als de temperaturen ver onder nul kunnen dalen.

2. Makkelijk aan te brengen

Doordat het mineraal poeder in een zelfdoserende brush zit kan je het heel gemakkelijk aanbrengen op je gezicht door ronddraaiende bewegingen te maken. Heb je veel handigheid in het aanbrengen, hoef je zelfs je handschoenen niet meer uit te trekken.

3. Geen handen wassen

Crèmes moet je uitsmeren op je gezicht en daar krijg je natuurlijk vettige handen van die je het liefst wil wassen. Met Sunday Brush is dat verleden tijd want door het aanbrengen met de zelfdoserende brush, is handen wassen verleden tijd. Dus je kan altijd en overal je zonbescherming aanbrengen.

4. Geen witte waas

Zonnepoeder van Sunday Brush is een minerale zonbescherming. Vaak zorgt minerale zonbescherming in de vorm van crème voor een ‘witte waas’ op je gezicht. Zonnepoeder heeft dit nadeel niet, want door de keuze uit 3 verschillende huidskleuren past het goed bij je eigen huidtint, zodat je het poeder niet ziet zitten.

5. Werkt direct

Het laatste voordeel, maar zeker niet de minste. Mineraal poeder van Sunday Brush werkt direct als je het aanbrengt. Dit komt omdat het poeder op je huid blijft liggen en een beschermende laag creëert die de UV stralen blokkeert en reflecteert. Dit is anders bij chemische zonbescherming die eerst moet intrekken en na 20 minuten pas werkt.

Belangrijke tip

Zorg dat je om de twee uur zonbescherming aanbrengt en ook voldoende aanbrengen, zodat de uv stralen op je huid worden reflecteert door de uv bescherming.

De 5 voordelen van Sunday Brush op wintersport

Maart

(Nog even geduld tot maart)

Foto blog bericht - Sunday Brush 100% natuurlijk

Sunday Brush mineraal poeder - SPF 50

Zonnepoeder van Sunday Brush biedt bescherming tegen UVA en UVB stralen. En is zeer geschikt voor iedereen die zich op een makkelijke manier wil beschermen tegen de (dagelijkse) schadelijke UV stralen.

Benieuwd naar Sunday Brush? Klik hier.

Geef een reactie