768

Waterproof zonnebrand

Waterproof zonnebrand - Sunday Brush

Waterproof zonnebrand

Is het water resistant of waterproof zonnebrand?

Geen enkele zonnecosmetica mag zich waterproof (meer) noemen. Want de term waterproof mag niet meer worden gebruikt voor zonbescherming. De reden is simpel, zonbescherming kan je eraf wassen. Dus als je veel zweet en je veegt je gezicht af, wordt de werking van de zonbescherming minder. Ook als je lekker even gaat afkoelen in het zwembad of in de zee, door de aanraking met water verminderd de werking.

Water resistant in plaats van waterproof zonnebrand

Waterproof mag niet meer, de term is nu water resistant (waterbestendig), dat wil zeggen dat het product wel tegen water kan, maar ook hier geldt dat de werking minder wordt na aanraking met water. Dus als je veel transpireert of veel zwemt is het verstandig je altijd opnieuw te beschermen tegen de zon.

Water resistant of very water resistant

Of het product water resistant of zelfs very water resistant genoemd mag worden is afhankelijk van de uitslag van daadwerkelijke testen. Het product wordt getest in het laboratorium en daarna ook nog eens op mensen. De uitslag van de test geeft aan, of de personen als ze in aanraking komen met water, het product nog voldoende beschermd. De uitslag van deze test geeft aan of het product very water resistant of water resistant mag heten.

Wat is dan wel goed om te gebruiken?

Dat ligt aan jezelf, maar tijdens buitenactiviteiten en sporten is zonbescherming verstandig om te gebruiken. Is het product (very) water resistant? Dan is dat mooi meegenomen. Maar dat wil niet zeggen dat je dan wel tegen water of transpiratie beschermd bent. Ook hier geldt dat het verstandig om de twee uur zonbescherming aan te brengen en na aanraking met water opnieuw zonbescherming aan te brengen.

Zonbescherming is belangrijk

Je gezicht beschermen tegen huidveroudering en huidverbranding is makkelijker gezegd dan gedaan. Je moet er aan denken, even de tijd voor nemen om aan te brengen en goed uit te smeren. En vooral als je aan het sporten bent, is het lastig om je gezicht in te smeren. Je krijgt vieze handen en daarna moet je altijd je handen wassen en daar heb je niet altijd de mogelijkheid of de tijd voor.

Niet meer smeren, toch beschermd

Daar is nu een nieuwe oplossing voor: zonbescherming in poedervorm. Met zonnepoeder van Sunday Brush ben je beschermd tegen huidveroudering en huidverbranding en is ook nog eens zeer waterbestendig (very water resistant). Maar ook voor een zonnepoeder zoals Sunday Brush geldt, opnieuw aanbrengen is noodzakelijk. Grote voordeel van een zonnepoeder met SPF is, dat je niet meer hoeft te smeren. Je krijgt geen vieze handen na het aanbrengen en je bent direct beschermd. En je bent beschermd tegen uv stralen met SPF 50.

Category: Zonnepoeder

Misschien ook interessant

Sunday Brush - banner

Benieuwd naar Sunday Brush?

Lees hier alles over ons product.

Menu