523

Palau verbiedt zonnebrand met oxybenzone

Blogfoto - Sunday Brush - Palau verbiedt zonnebrand met oxybenzone

Palau verbiedt zonnebrand met oxybenzone

De Republiek Palau in Oceanië is het eerste land wat een verbod op ingrediënten in zonnebrand daadwerkelijk invoert. Het gaat om oxybenzone en octinoxate. Zonnecrèmes die deze ingrediënten bevatten mogen het land niet meer in. En niet meer worden verkocht. Op overtreding van de wet staat een boete van 1.000 dollar.

Deze wet is 1 Januari 2020 van kracht gegaan. Dit om de koraalriffen en het zeeleven te beschermen. Deze giftige chemicaliën zijn namelijk slecht voor de koraalriffen en zeedieren. In de weefsels van de zeedieren zijn deze giftige chemicaliën aangetroffen. Het koraal verliest haar kleur of sterft af door de aanwezigheid van deze chemicaliën in het water.

Verbod op zonnebrand met oxybenzone

Als eerste land in de wereld hebben ze daarom daadwerkelijk een verbod uitgevaardigd op zonnebrand met oxybenzone. Daarbij willen ze de informatie over deze schadelijke stoffen in zonnecrèmes wijd en breed verspreiden. Dit om het bewustzijn te creëren over de gevolgen van deze stoffen voor het milieu.

Hawaii, Key West, Bonaire en de Maagdeneilanden hebben ook een verbod aangekondigd welke in werking zal treden in 2021.

Inmiddels hebben veel fabrikanten hun producten aangepast, maar lang niet alle producenten. Het is verstandig om deze ingrediënten in je zonnebrand te vermijden. Niet alleen als je afreist naar deze landen. Maar ook als je op vakantie gaat en veel in de zee bent om de negatieve impact op het milieu te vermijden, waar je ook bent.

Indien je in het water gaat zwemmen en bijv. gaat snorkelen is het verstandig om UV werende kledij te dragen. Dit voorkomt zonnebrand en je helpt het milieu een handje.

Bronnen: Knack   / BBC

Waar ligt Palau?

Palau is een Republiek in Oceanië.

Wat doen oxybenzone en octinoxate in zonnebrand?

Oxybenzone en octinoxate zijn chemicaliën die worden gebruikt in zonnecrèmes die UV stralen van de zon absorberen en afbrokkelen.

Zijn er alternatieven voor deze ingrediënten?

Ja, minerale zonbescherming is een alternatief voor de chemische zonnefilters met deze ingrediënten. Minerale zonnefilters blijven op de huid liggen en reflecteren de UV stralen en beschermen tegen de UVA en UV stralen.

Deze UV reflectoren zitten ook in Sunday Brush. Voordeel van zonnepoeder van Sunday Brush is dat het zonnepoeder niet wordt geabsorbeerd door de huid en geen reactie kan veroorzaken.

Category: Zonnepoeder

Sunday Brush - banner

Benieuwd naar Sunday Brush?

Lees hier alles over ons product.

Menu