Zonnebrand zonder oxybenzone

Zonnebrand zonder oxybenzone

Oxybenzone vrije zonnebrandcrème

Oxybenzone wordt door velen als niet goed aangemerkt om verschillende redenen. Zo is uit onderzoek gebleken dat het de hormoonhuishouding kan verstoren en ligt het onder voor omdat het koraal te lijden heeft wanneer deze stof in het zeewater terecht komt.

Ben je op zoek naar zonnebrand zonder oxybenzone?

Sunday Brush is een oxybenzone vrije zonbescherming.

Mineralen reflector

Sunday Brush is een minerale reflector, het zonnepoeder wordt niet in de huid opgenomen. Dit is een groot verschil met chemische filters die wél in de huid worden opgenomen, zoals zonnebrandcrème. Zonbescherming in poedervorm trekt niet in de huid en blijft op de huid liggen. Beter voor je huid en je gezondheid.
Bijkomend voordeel is dat het ook geen enkele reactie met de huid geeft. En ook geschikt is voor iedereen met een zonneallergie of huidallergie.

Ontwikkeld uit noodzaak

Sunday Brush is ontwikkeld uit noodzaak voor een goed werkend zonbeschermingsproduct. Bij Remko Vermeer, de founder van Sunday Brush is 12 jaar geleden huidkanker geconstateerd. Van vele chemische zonnefilters kreeg hij uitslag, ging hij zweten en gaf hem een vettig gezicht. Toen ontdekte hij een mineraal poeder als zonbescherming.

Dit poeder gaf hem geen enkele reactie met de huid en hij kreeg geen vettig gezicht meer. Helaas zaten daar vele chemische ingrediënten in. Na veel onderzoek heeft hij samen met een gerenommeerde cosmetica fabrikant, een 100% natuurlijk zonbescherming in poedervorm ontwikkeld.

100% natuurlijk

Sunday Brush heeft maar 6 ingrediënten, allen op 100% natuurlijke basis, de UVA en UVB beschermers zijn Titaniumdioxide en Zinkoxide. Niet alleen is het zonnepoeder van Sunday Brush nano vrij, en bevat het geen nanodeeltjes of parabenen en zeker geen oxybenzone.

Naast deze natuurlijke ingrediënten wordt Sunday Brush als 100% natuurlijk aangemerkt, alsmede dierproefvrij en vrij van chemicaliën en vegan.

Foto blog bericht - Sunday Brush 100% natuurlijk

Sunday Brush mineraal poeder - SPF 50

Zonnepoeder van Sunday Brush biedt bescherming tegen UVA en UVB stralen. En is zeer geschikt voor iedereen die zich op een makkelijke manier wil beschermen tegen de (dagelijkse) schadelijke UV stralen.

Benieuwd naar Sunday Brush? Klik hier.