Test gezondNU: minerale zonnebrand in poedervorm

Publicatie test gezondNU

Redactie: Lian van Doorn

Zonnebrandcrèmes kennen we, maar zonnebrandpoeder? Daar hadden we op de redactie nog niet van gehoord. Dat maakte ons nieuwsgierig, want wat is het? En, hoe werkt het? Om daarachter te komen, neemt redacteur Lian de zonnebrandpoeder van Sunday Brush onder de loep.

Zonnebrandcrème is misschien wel de belangrijkste stap in je huidverzorgingsroutine. De zon levert ons onmisbare vitamine D, maar te veel zon verhoogt het risico op huidkanker. Ook vergroot UV-straling de kans op vroegtijdige huidveroudering en pigmentvlekken. Maar eerlijk is eerlijk, veel zonnebrandmiddelen laten een puinhoop achter: een witte waas op je gezicht, vlekken op je kleding, plastic in het milieu of chemische stoffen in je bloedbaan. Om nog maar te zwijgen over de heftige geur.

 

Dat het ook anders kan, laten meerdere zonnebrandmerken zien. Daarnaast is er een heel nieuw soort zonnebrand opgedoken: minerale zonnebrand in poedervorm. Zo is Sunday Brush een Nederlands merk met een minerale zonnebrand in poedervorm, voor je gezicht, hals en nek. Dit merk belooft volledig natuurlijk, ecologisch en nano-vrij te zijn en heeft een hoge beschermingsfactor (SPF50) met UVA en UVB. Ik vraag me af: hoe werkt zo’n minerale poeder?

Lees de gehele test op: gezondNU.nl

Getest door_ Gezondheidsnet Sunday Brush
Back to Top