Infographic - minerale zonbescherming vs chemische zonbescherming
Infographic - minerale zonbescherming vs chemische zonbescherming

Het verschil tussen minerale en chemische zonbescherming

Zonbescherming is er in vele varianten verkrijgbaar, van zonnecrèmes, -melk, -lotions, -gels, sprays en de nieuwe vorm van zonbescherming zoals zonnepoeder met SPF die je kan aanbrengen om je te beschermen tegen de UV stralen. Het zijn allemaal varianten van zonbescherming en verschillen vaak in gebruik en gemak van het aanbrengen.

Al deze varianten zijn onder te verdelen in twee typen zonbescherming: Fysieke bescherming, ook wel minerale zonbescherming genoemd en chemische zonbescherming. Er is een groot verschil tussen minerale zonbescherming en chemische zonbescherming. Hieronder leggen we het in het kort uit wat het grote verschil is.

Chemische zonbescherming

Absorbeert en brokkelt af

Chemische zonbescherming breekt de UV stralen af en zet deze om in warmte. Dit gebeurt allemaal in je huid. De chemische zonbescherming wordt in je huid opgenomen en brokkelt de UV stralen af die de huid bereiken. Doordat de chemische filters eerst door de huid opgenomen moeten worden voordat het bescherming kan  bieden, moet het product minimaal 20 minuten voordat de huid met de zon in aanraking komt aangebracht worden.

Chemische zonbescherming heeft een hogere kans om huidirritatie en zelfs allergische reacties te veroorzaken. Onderzoek heeft uitgewezen dat veel chemische filters in de bloedbaan terecht komen en de hormoonhuishouding kunnen verstoren.

Infographic - chemische zonbescherming
Infographic - chemische zonbescherming

Minerale zonbescherming

Blokkeert en reflecteert

Minerale zonbescherming werkt als een schild, het vormt een beschermend laag op de huid en beschermt deze doordat het de uv stralen reflecteert. Deze zonbescherming werkt direct na het aanbrengen. Het blokkeert de uv stralen zodat deze niet in de huid kunnen worden opgenomen en de minerale zonbescherming zelf ook niet. Tenminste als het geen nano-deeltjes bevat. Minerale zonbescherming geeft vaak een witte waas en hierdoor hebben fabrikanten de deeltjes die hiervoor verantwoordelijk zijn verkleind tot nano grootte, dit is zo klein dat het in de huid opgenomen kan worden. Het is het beste om deze producten te vermijden.

Minerale zonbescherming heeft een veel kleine kans om een reactie met de huid te veroorzaken en is vaak ook geschikt voor een gevoelige huid.

Infographic - minerale zonbescherming
Infographic - minerale zonbescherming

Mineraal poeder met SPF

Minerale zonbescherming in poedervorm

Een minerale zonbescherming zoals een mineraal poeder blijft op de huid liggen en werkt als het ware als een spiegeltje tegen de UV stralen. Minerale zonbescherming slaat vaak wit uit op je huid. Dit omdat de actieve ingrediënten wit zijn en daardoor de witte glans geven op je gezicht.

Bij mineraal poeder van Sunday Brush hebben we (kleur)pigment toegevoegd waardoor het poeder niet wit uitslaat op je gezicht, maar de kleur van je gezicht aanneemt. Daarom zijn er ook drie verschillende huidtinten verkrijgbaar, zodat je de kleur kan kiezen die je eigen huidtint het beste benaderd.

Het zonnepoeder verstopt de poriën niet en geeft geen enkele reactie met de huid. Dus ook voor iedereen met een (zeer) gevoelige huid kan mineraal poeder van Sunday Brush gebruiken. Daarnaast is het mineraal poeder van Sunday Brush zonder nano deeltjes en dus veilig in gebruik.

Foto blog bericht - Sunday Brush 100% natuurlijk

Sunday Brush mineraal poeder - SPF 50

Zonnepoeder van Sunday Brush biedt bescherming tegen UVA en UVB stralen. En is zeer geschikt voor iedereen die zich op een makkelijke manier wil beschermen tegen de (dagelijkse) schadelijke UV stralen.

Benieuwd naar Sunday Brush? Klik hier.

Geef een reactie