746

Minerale vs chemische zonbescherming

Minerale vs chemische zonbescherming - Sunday Brush

Het verschil tussen minerale en chemische zonbescherming

Zonbescherming is in vele varianten verkrijgbaar; zonnecrèmes, zonnemelk, zonnelotions en zelfs zonnesprays. Het zijn allemaal varianten van zonbescherming en verschillen vaak in gebruik en gemak van het aanbrengen. De allernieuwste variant van zonbescherming is zonnepoeder. Een zonnepoeder met SPF die tegen de dagelijkse schadelijke UV stralen beschermd.

Al deze verschillende producten zijn onder te verdelen in twee typen zonbescherming: Fysieke bescherming, ook wel minerale zonbescherming genoemd en chemische zonbescherming.

Er is een groot verschil tussen minerale zonbescherming en chemische zonbescherming. Hieronder leggen we het in het kort uit wat het grote verschil is.

Chemische zonbescherming

Infographic - chemische zonbescherming

Absorbeert en brokkelt af

Chemische zonbescherming breekt de UV stralen af en zet deze om in warmte. Dit gebeurt allemaal in je huid. De chemische zonbescherming wordt in je huid opgenomen en brokkelt de UV stralen af die de huid bereiken. Doordat de chemische filters eerst door de huid opgenomen moeten worden voordat het bescherming kan  bieden, moet het product minimaal 20 minuten voordat de huid met de zon in aanraking komt aangebracht worden.

Chemische zonbescherming heeft een hogere kans om huidirritatie en zelfs allergische reacties te veroorzaken. Onderzoek heeft uitgewezen dat veel chemische filters in de bloedbaan terecht komen en de hormoonhuishouding kunnen verstoren.

Minerale zonbescherming

Infographic - minerale zonbescherming

Blokkeert en reflecteert

Minerale zonbescherming werkt als een schild, het vormt een beschermend laag op de huid en beschermt deze doordat het de uv stralen reflecteert. Deze zonbescherming werkt direct na het aanbrengen.

Bij minerale zonbescherming is de kans op een reactie met de huid minimaal en is daarmee vaak geschikt voor een gevoelige huid. Minerale zonbescherming geeft helaas vaak een witte waas af op het gezicht.

Mineraal poeder met SPF

Minerale zonbescherming in poedervorm

Een minerale zonbescherming zoals een mineraal poeder met SPF blijft op de huid liggen en werkt als het ware als een spiegeltje tegen de UV stralen. Minerale zonbescherming slaat vaak wit uit op je huid. Dit omdat de actieve ingrediënten wit zijn en daardoor de witte glans geven op je gezicht.

Bij mineraal poeder van Sunday Brush hebben we (kleur)pigment toegevoegd waardoor het poeder niet wit uitslaat op je gezicht, maar de kleur van je gezicht aanneemt. We hebben verschillende huidtinten ontwikkeld, zodat je de kleur kan kiezen die je eigen huidtint het beste benaderd.

Het zonnepoeder verstopt de poriën niet en geeft geen enkele reactie met de huid. Dus ook voor iedereen met een (zeer) gevoelige huid kan mineraal poeder van Sunday Brush gebruiken. Daarnaast is het mineraal poeder van Sunday Brush zonder nano deeltjes en dus veilig in gebruik.

Category: Zonnepoeder

Misschien ook interessant

Sunday Brush - banner

Benieuwd naar Sunday Brush?

Lees hier alles over ons product.

Menu